онлайн казино Украины

Микола Кобзов просить екоінспекторів не закривати його цирк

Микола Кобзов просить екоінспекторів не закривати його циркЗасновник і власник цирку «Кобзов», цирковий діяч Микола Кобзов 6 жовтня, під час відкриття гастролів колективу у Чернігові встав на коліна перед працівниками Держекоінспекції в області з проханням не забороняти виступи.
За його словами, причин він не знає.
«Вперше за 17 років нашої діяльності цирк під загрозою закриття. Саме у Чернігові Держекоінспекція намагається закрити «Кобзов». Сказали, що зателефонували з Києва і наказали терміново це зробити. Ми відбиватимемося усіма силами. Якщо нас закриють, ми не зможемо подарувати те диво, яке ви бачите», - пояснив він публіці напередодні вистави».
При цьому він став на коліна перед глядачами із закликом допомогти та попросив «присутніх у залі» екоінспекторів не забороняти цирковому колективу виступати.
«Я вас прошу не позбавляти мешканців Чернігова гарної вистави, тому, що гарних цирків в Україні обмаль», - звернувся Микола Кобзов до них.
Цікаво, що обіцянки, яку він дав напередодні на прес-конференції, дотримався: показав журналістам звірів, тих, хто ними опікується, умови поводження. Більшість тварин, як на арені, так і поза нею виглядали бадьорими. Лише слони, через поважний вік, були дещо загальмовані і втомлені. Решта жваво реагувала на людей, деякі не хотіли залишати місце виступів.
Як розповів дресирувальник тигрів з Італії Давіо Тоні, його улюбленцям 2 і 10 років, тигрицям – по 6.
«Це мої «кохані» дівчата, - зауважив він. - Працюю з ними з народження. Для мене це легко. Музика для них не важлива, не має великого значення. Одного дня для підготовки їм вистачає. Розмовляю з ними італійською, але тигри вже встигли вивчити російською «Іди додому!».
Як уточнив Давіо Тоні, до Чернігова привезли 5 тигрів, 4 змії, 3 зебри, 1 крокодила, 2 слони та інших звірів.
«При в’їзді до України у нас дещо затримали для перевірки документів (ветеринарних, здебільшого), - зізнався він. - Умови транспортування – згідно до стандартів ЄС. Наприклад, розміри вагону для жирафи повністю відповідають європейським стандартам. Після переїзду, мінімум на 2 години, тварин виводять на вулицю для відпочинку і адаптації. Як бачите, у них немає стресу».
Більш красномовним був Микола Кобзов.
«Моє ставлення найбільш сприятливе для тварин, - запевнив він. - Годують дуже добре, відбірними кормами. Ми їх не змушуємо дуже багато працювати на арені, тим більше того, що вони, зазвичай, не роблять у природі. Відсутні примушування до якихось трюків. Оскільки звірі йдуть до людей, не цураються їх, це означає, що ті, до них гарно ставляться. Італійські дресирувальники, яких ми запросили, представляють цілу династію, яка виступає з 1882 року. Зовні вони, начебто, нічого особливого і не роблять, але хижаки їх слухаються. Кожний виступ, спілкування із глядачами для тварин – задоволення».
Засновник цирку показав дозвільні документи, які він має від Держспоживслужби. Інших, від нього, мовляв не вимагали.

Добавлено: 10-10-2016, 10:48
0
0

Похожие публикации


Наверх