онлайн казино Украины

Відстоїмо в суді право громади контролювати дії влади

Відстоїмо в суді право громади контролювати дії влади28 квітня 2016-го Чернігівська міськрада з другої спроби затвердила «Порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування міста Чернігова».
Він своїм пунктом 2.1 фактично виключає можливість проведення громадської експертизи саме діяльності посадових осіб і органів місцевого самоврядування Чернігова, і дозволяє контролювати тільки якість їх нормативно-правових актів.
Цим затверджений міською радою «Порядок сприяння...» порушує цілу низьку конституційних прав і визначених законодавством норм, які регулюють права громадян на участь в управлінні державою і здійсненні контролю за діями влади.
Крім того, його прийняття супроводжувалось брутальними порушеннями норм чинного законодавства та Регламенту Чернігівської міської ради.15 липня в 8:00 суддя Деснянського районного суду в м. Чернігові Жук М.І. призначив перше засідання по справі №750/5703/16-а стосовно скасування вищевказаного рішення Чернігівської міської ради. Позовна заява – за посиланням: https://www.facebook.com/ags.sovest/?ref=avmt_homepage_panel
Позивач - член територіальної громади міста Чернігова, звернувся до суду з клопотанням дозволити пресі і телебаченню бути присутніми на розгляді справи.
Ця справа особливо актуальна в контексті незаконного та неефективного витрачання міською владою бюджетних коштів, зокрема, корупційного скандалу пов’язаного з закупівлею робіт із заміни вікон в освітніх закладах Чернігова, здійснених керівником міської освіти Білогурою В.О., який за це отримав ганебне звання «зрада тижня» в системі електронних закупівель «ProZorro» в першій декаді червня поточного року.

Добавлено: 3-10-2016, 09:56
0
0

Похожие публикации


Наверх