онлайн казино Украины

Леонід Бурковський запевнив, що «не має таємниць» про стан довкілля

Леонід Бурковський запевнив, що «не має таємниць» про стан довкілляЕкоінспектори не приховують від обласної влади та громадськості інформацію про стан довкілля Чернігівщини.
Про це у коментарі «Свободі. ФМ» заявив Головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області, начальник Державної екологічної інспекції в області Леонід Бурковський.
За його словами, підлеглі подають інформацію державним органам, якщо від них надходять такі запити.
«Ми не є частиною облдержадміністрації, ми – територіальний підрозділ Державної екологічної інспекції України, - пояснив Леонід Бурковський. – Тому ми звітувати перед ОДА, тим паче перед департаментом екології і природних ресурсів, не в змозі і це юридично неправильно. Всі запити, які нам подають, навіть телефоном, отримують відповідь. Ми не маємо таємниць і якщо для когось невідомо, що твориться в області, то тільки не для Держекоінспекції. І незалежно від того, які чутки пускають ті чи інші люди з якихось причин, ми дотримуємося свого Положення і законів України».
Як запевнив Леонід Бурковський, його підлеглі завжди все показують чесно і справедливо, незалежно від того, подобається це комусь чи ні. «Будь-які звернення у нас фіксуються не лише в журналі вхідної-вихідної кореспонденції, але і в електронному вигляді, - зауважив він. –
Якщо б ми не відповіли б на певний запит, це б було протизаконно. А що у когось немає порядку в документах, то вже їхні питання. Ми готові до співпраці, готові завжди підставити плече ОДА, все, що потрібно зробити для області у рамках наших повноважень. Тож якщо буде від них запит або розпорядження «губернатора», буде виконувати».
Інколи екоінспектори самі надсилають до ОДА інформацію, яка, як припустив Леонід Бурковський, і не потребує відповіді. «Наприклад, на Бобровицькому молокозаводі вимкнули світло і я доповів заступнику голови ОДА про те, що там буде надзвичайна ситуація, адже там стоїть насосна станція, яка з усієї Бобровиці перекачує відходи, - розповів він. – Тепер це все може забитися і попливти не лише по території підприємства, але й за його межі. Це буде екологічна проблема для міста».
Нагадаємо, непорозуміння між «еко-керівниками» та чиновниками ОДА виникло напередодні на засіданні обласної комісії з питань моніторингу довкілля. Заступник Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області, заступник начальника Держекоінспекції в області Олександр Савченко почав відстоювати право його установи подавати «екоінформацію» владним органам в області лише у разі кризових ситуацій, як це було регламентовано досі. На жаль, він, як і директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Тканко, від коментарів «Свободі.ФМ» відмовилися.
Леонід Сахневич навпаки висловив свою позицію, яку можна вважати досить неоднозначною. «Держекоінспекція по своїм владним функціям і повноваженням підлягає Мінекології, яке сьогодні є активним розповсюджувачем інформації або основним обвинувачувачем, що нібито ОДА не виконує ті чи інші функції, - підкреслив він.
– Хоча я вважаю, що вони сьогодні мають достатньо повноважень, інструментів і важелів, аби впливати на стан довкілля на Чернігівщині. Тут питання до Мінекології тому, що часта зміна міністра, мабуть, невірна. Однак я не можу сказати, що у нас немає співпраці. У нас є деякі протиріччя в наданні інформації Держекоінспекцією, яка її має, але не надає. Є певний спротив, я гадаю, є адміністративний вплив».

Добавлено: 1-10-2016, 09:26
0
0

Похожие публикации


Наверх