онлайн казино Украины

Кордівка розбрату: активісти звинувачують міську владу у бажанні роздерибанити зелену зону

Кордівка розбрату: активісти звинувачують міську владу у бажанні роздерибанити зелену зонуЯкий статус отримає та яку площу матиме Кордівка у Чернігові вирішували представники влади та громадськості під час засідання робочої групи, яке відбулось сьогодні, 13 вересня, у міськраді.
Варіанти, які пропонують активісти, не влаштовують посадовців. Ідеї чиновників міськради наштовхуються на опір громадських діячів. Лісопарк від міськради, РЛП або заповідне урочище – від активістів.
На думку члена робочої групи Наталії Проскуріної: «Перше завдання держави і нас з вами – це створення об’єкту природно-заповідного фонду».
Мова, за її словами, йде про створення регіонального ландшафтного парку за зразком Ялівщини, що дозволитить зберегти цінні види рослин і пам’ятки археології на її території і головне: унеможливить забудову зеленої зони.
Посадовці міської влади, у свою чергу, наполягають на ідеї створення лісопарку(не входить до класифікації об’єктів природно-заповідного фонду – ред.) та пропонують благоустрій території. Цю ідею озвучив заступник міського голови Валерій Бондарчук.
«Ми хочемо прийти до того, що там можна буде якось організувати відпочинок людей. А ви хочете, за вашими заявами, огородити ліс парканом і нікого туди не пускати» - сказав Бондарчук.
Його позицію розкритикувала член робочої групи Тамара Петрова, зазначивши, що за такого варіанту міськрада залишить за собою право на зміну цільового призначення землі і, таким чином, збереже можливість забудови території. Можливіть організації відпочинку людей(розбудова велодоріжок, організація рекреаційних зон ітд) є й в РЛП, якщо правильно визначити зонування територій.
«Якщо Кордівці надати статус лісопарку, то це дозволить відчужувати землі для забудови на сесії і їх можна буде дерибанити. Щоб зберегти землі, у нас немає іншого виходу окрім як надання Кордівці статусу об’єкту природно-заповідного фонду» - сказала Петрова.
Громадський активіст Олександр Гашпар запропонував відмовитися від обох варіантів і створити у Кордівці інший вид об’єкта природно-заповідного фонду: заповідне урочище. На його думку, для створення РЛП необхідні кошти на утримання штату працівників, що на прикладі Ялівщини засвідчило неефективність такого методу.
Він пропонує на найближчій сесії міськради ухвалити 2 проекти рішення про визнання недійсними містобудівних обґрунтувань на будівництво багатоквартирних будинків по вулиці Савчука, що свого часу і викликало обурення громади.

Добавлено: 14-09-2016, 09:18
0
0

Похожие публикации


Наверх