онлайн казино Украины

Керівництво «Чернігівводоканалу» пояснює обшук діями попередників

Керівництво «Чернігівводоканалу» пояснює обшук діями попередниківПозиція керівництва КП «Чернігівводоканал» щодо подій на підприємстві 07.09.2016.
Наприкінці робочого дня для проведення обшуку на підставі Ухвали судді Новозаводського районного суду Чернігова Гордійко Ю.Г. на підприємство прибули 2 представника прокуратури області, 3 співробітника СБУ, працівник ДФІ та два військовослужбовця строкової служби частини Т-0500 (як поняті).
Метою обшуку було: виявлення та вилучення документів, пов’язаних з кредитуванням КП «Чернігівводоканал» Міжнародним банком реконструкції та розвитку, та з встановленням тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2014-2015 роки, чорнові записи, електронні носії, комп’ютерна техніка за допомогою якої було скоєне кримінальне правопорушення.
Слідчий відділу прокуратури Чернігівської області радник юстиції Шкільнюк О.М. наголошував, що в прокуратурі області перебуває кримінальне провадження №42016270000000308 від 25.08.2016 за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами КП «Чернігівводоканал» при отриманні субсидій для погашення боргу перед Міжнародним банком реконструкції та розвитку, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам та за фактом привласнення бюджетних коштів виділених з Державного бюджету України для компенсації різниці в тарифах, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України.
Наголошуємо, що це – не перше кримінальне провадження відкрите по відношенню до КП «Чернігівводоканал», але на відміну від провадження №42016270000000308, слідчі завжди надавали перелік документів, які мало б надати підприємство. КП «Чернігівводоканал» завжди співпрацює зі слідством – оригінали документів надавались по першій вимозі після копіювання (щоб уникнути припинення роботи підприємства).
На відміну від інших проваджень, цього разу слідчим відділу прокуратури Чернігівської області радником юстиції Шкільнюк О.М. жодного переліку документів для надання підприємством надано не було. Зрозуміти, які саме документи потрібні слідству – також було неможливо, адже:
КП «Чернігівводоканал» немає боргу перед Міжнародним банком реконструкції та розвитку;
Не отримувалосубсидій з Держбюджету для погашення боргу перед Міжнародним банком реконструкції та розвитку.
Керівництву підприємства також не змогли пояснити, які саме чорнові записи, електронні носії, комп’ютерна техніка за допомогою якої було скоєне кримінальне правопорушення.
Лист з проханням представити документи слідству надійшов на підприємство 02.09.2016, а 06.09.2016 КП «Чернігівводоканал» підготувало відповідь, в якій просило уточнити, що саме хоче отримати слідство.
Замість уточнення інформації на підприємстві розпочався обшук.
Спілкуючись зі слідчим, керівництво КП «Чернігівводоканал» намагалося пояснити різницю між субсидією та субвенцією, зазначало, що документів, по боргу КП «Чернігівводоканал» перед Міжнародним банком реконструкції та розвитку немає, адже такого боргу не існує – усі фінансові розрахунки відбувалися між КП та Мінфіном. Також просили надати більш конкретну інформацію про те, які саме чорнові записи, електронні носії, комп’ютерна техніка потрібні слідству. Але на запитання конкретної відповіді отримано не було.
В результаті, слідчим відділу прокуратури Чернігівської області радником юстиції Шкільнюк О.М. було вилучено декілька десятків томів бухгалтерських документів без жодного їх опису, а також комп’ютер визначений слідчим особисто, поза межами документів зазначених в ухвалі суду.
Наголошуємо, що керівництво КП «Чернігівводоканал» завжди співпрацює з правоохоронними органами, але вимоги можна виконувати лише тоді, коли вони чіткі і зрозумілі. Звертаючись до керівництва прокуратури Чернігівської області, просимо брати до уваги, що КП «Чернігівводоканал» фактично, є підприємством, яке забезпечує життєдіяльність 300-тисячного міста. Не професійні дії з боку правоохоронних органів можуть призвести до втрати первинних документів, фактичної зупинки виконання підприємством завдань з водопостачання та водовідводу в м. Чернігові, та може стати причиною надзвичайної ситуації.
Звертаючись до мешканців Чернігова наголошуємо, що дії прокуратури області направлені на вивчення ситуації, яка відбувалася на підприємстві в минулі роки. До діяльності, яку проводить КП «Чернігівводоканал» зараз, ці дії прямого відношення не мають.
Підприємство працює в штатному режимі виконуючи усі поставлені перед ним завдання. Інформацію та новини щодо роботи КП «Чернігівводоканал» можна отримувати на офіційному сайті підприємства за адресою в Інтернеті: https://water.cn.ua, або на сторінці у Фейсбук.

Добавлено: 10-09-2016, 10:08
0
0

Похожие публикации


Наверх