онлайн казино Украины

Кому добавлять грошей. Сесія поділила 165 мільйонів

Кому добавлять грошей. Сесія поділила 165 мільйонівЧернігівський медіа ринок поповнився ще одним газетним виданням, яке може дозволити собі незалежну від влади думку?!
Таке запитання виникло одразу, коли в мережі Facebook з’явилася не так публікація, як ілюстрація до матеріалу «Кому добавлять грошей. Сесія поділила 165 мільйонів». Фотографія є заглавною і до цієї публікації.
І це в колишній міській комунальній газеті «Чернігівські відомості», яку міський голова по-царськи зневажливо (інших слів не підбереш), відпустив у «вільне плавання».
Втім, ось цей матеріал:
Кому добавлять грошей. Сесія поділила 165 мільйонів
На черговій сесії депутати ділили гроші — 165 мільйонів. Запланували багато корисного і для медицини, і для освіти, і для ЖКГ. Але не обійшлося і без «забаганок» на кшталт критої ковзанки та казкового експреса.
Вирішили покращувати дороги
На Програму покращення покриття доріг та проїздів у житловій забудові м. Чернігова на 2012–2016 роки додатково виділено 5 925 тис. грн на капітальний ремонт і 760 тис. грн на поточний ремонт внутрішньоквартальних проїздів.
Для розрахунків за комуналку створять ЄРЦ
Ще 900 тисяч гривень передбачено на створення Єдиного розрахункового центру. За твердженням першого заступника міського голови Михайла Шостака, це дозволить користуватися чернігівцям замість 5–6 платіжок однією.
Утім далеко не всі керівники підприємств-надавачів послуг погоджуються працювати із Єдиним розрахунковим центром, про що пану Шостаку нагадували в сесійній залі. Головне побоювання, що гроші платників будуть «зависати» на рахунку Центру та невчасно надходитимуть до надавачів послуг.
Будинок Полторацьких продавати не будуть
У цьому будинку на проспекті Миру, 74, на початку 20 сторіччя проживав разом із родиною земський лікар Павло Полторацький, який вважався одним із найкращих медичних фахівців міста. Він став засновником лікарської династії, яка працювала в різних медичних закладах міста.
Будинок Полторацьких — останній із цілої «медичної вулиці», де наприкінці 19 — на початку 20 сторіччя жила плеяда відомих чернігівських лікарів. Навколо долі цього будинку точилося багато думок — від створення музею Софії Русової до музею історії медицини. Нині будівля знаходиться в жахливому стані та потребує нагального ремонту.
Зважаючи на думку громадськості, її виключили з переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, які підлягають приватизації та надалі продажу на аукціоні. І тепер будуть думати, що з нею робити.
Про 200 тисяч звітувати не хотіли
На «депутатський фонд» виділили не багато й не мало — 8,4 млн грн. По 200 тисяч на обранця! Половину суми вони витрачатимуть на ремонт вулиць і міждворових проїздів у приватному секторі, залишок — на власний розсуд.
Депутат Максим Черненок вніс пропозицію, що кожен із депутатів зобов’язаний звітувати про використання фонду публічно, на веб-порталі міської ради. Але з першої спроби пропозиція депутата не знайшла відгуку в серцях його колег. І тільки під час другої спроби мер їх зумів переконати — поправка була прийнята 34 голосами.
Будівництво фонтанів як «справа честі»
Навколо будівництва фонтанів розгорнулася запекла дискусія. Громадські активісти разом із депутатом Іриною Березинець активно виступали за пішохідний фонтан біля «МегаЦентру». Мер на противагу доводив, що в нього є дві тисячі людей, які вже підписалися за його ідею фонтана, у той час як за ідею пішохідного фонтана підписи поставила лише тисяча містян. Окрім того, переконував Атрошенко, такий фонтан майже в два рази дешевший, ніж пішохідний, — 4,5 млн грн проти 9 млн. Перемогла «мерська» пропозиція. Але й пішохідний фонтан, за словами міського голови, теж побудують, тільки в парку відпочинку.
Тема фонтанів, здається, зачепила декого за живе. Інакше чому б звучали викрики з місця: мовляв, навпроти колишнього «Полісся» взагалі будують фонтан без архітектурно-будівельного проекту. Значить, можна. Комусь…
Майже 5 мільйонів на «казку»
3,9 млн грн на криту зимову ковзанку та мільйон на атракціон «Казковий експрес». Виділення цих коштів у депутатів не викликало особливих заперечень. Чомусь ніхто, окрім депутата Володимира Зуба, не задумався і навіть не поставив питання, що не треба бездумно розкидатися мільйонами. Народні обранці забули, що зима не за горами — місто й без додаткових зусиль перетвориться на суцільну ковзанку та казковий експрес.
Адже взимку в місті регулярно прибираються лише центральні вулиці, інші — за залишковим принципом.
У сьомій вечора на частині вулиць вимикають вуличне освітлення (за винятком центральних).
О восьмій майже припиняє роботу громадський транспорт, а після одинадцяти містом проблематично пересуватися навіть на таксі.

Добавлено: 19-08-2016, 09:40
0
0

Похожие публикации


Наверх