онлайн казино Украины

Бізнес понад усе, або як можна поставити МАФ біля Чернігівської міськради?

Бізнес понад усе, або як можна поставити МАФ біля Чернігівської міськради?Боротьба із МАФами у Чернігові вже давно перетворилася на її імітацію. Гучні заяви Владислава Атрошенка на початку каденції з приводу існування в місті двох «організованих злочинних угрупувань» мала лише один ефект.
Тепер на це звання претендує лише КП – «Паркування та ринок», яке виступає у ролі «прокладки» між владою та інвестором у наданні останнім шматків чернігівської землі.
Прикладів таких доволі багато, та найбільш показовий стався на 10 сесії міськради. Депутати за цією ж схемою дали добро на «легалізацію» скандального зупинкового комплексу біля 1 міської лікарні.
Його почали будувати торік, ще коли КП «Дільниця з контролю за благоустроєм» очолював «голова ОЗГ» Артем Стах.
Про численні порушення при його встановленні розповідали тоді чи не усі ЗМІ та громадські активісти. До прикладу, вказували на те, що кіоск розташований на відстані менше, ніж 5 метрів від дороги, як визначено у законодавстві, або про те, що його висота більше 4 метрів, що також є порушенням правил. Хоча у нас в Чернігові треба ще пошукати кіоски біля дороги, які відповідають таким правилам, як писала Свобода.ФМ .
Нова міська влада спочатку активно взялася наводити лад із скандальним МАФом. Сергій Гарус навіть особисто очолював операцію зі знесення частини кіоску. А Владислав Атрошенко виїжджав особисто і оглядав зупинковий комплекс біля першої лікарні та поставив вимогу - розібрати третину комплексу. Інвестор виконав цю умову.
Та на цьому справа заглухла і вже декілька сесій поспіль всіляко «продавлювали» ініціативу із передачі у власність КП «Паркування та ринок».
Говорити про те, що скандальний МАФ – законний, вже не могли, а тому в хід пішли економічні аргументи. За твердженням Сергія Гаруса, місто не повинне відлякувати інвестора, а тому кіоск треба лишати. Мовляв, інвестор вже вклав у комплекс 1 мільйон гривень, а тому його знесення відлякає майбутніх інвесторів.
Або ж ці аргументи вплинули на депутатів, або ж переконання дещо іншого характеру, та на другій сесії, на якій розглядалося це питання, частина з тих, хто раніше принципово не хотів голосувати, проголосували таки «за».
І ситуація із цим МАФом – показова, адже незважаючи на мораторій виконкому на їх встановлення, нові кіоски з’являються наче гриби після дощу, до прикладу – «Гостинний пекар».

Добавлено: 12-08-2016, 10:36
0
0

Похожие публикации


Наверх