онлайн казино Украины

Про об'єднання двох лікарень у Чернігові

Про об'єднання двох лікарень у ЧерніговіУ Чернігові планується об’єднання двох лікарень: міської лікарні №4 (на вул. Текстильників, 36 у мікрорайоні Шерстянка), та міської лікарні №1 (на просп. Миру, 44).
Це питання виноситься на затвердження сесією Чернігівської міської ради, яка відбудеться 11 серпня 2016 року.
Про подробиці запланованого об’єднання цих лікарень розповів начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар:
Через злиття лікарні №4 з лікарнею №1 у житті жителів району Шерстянка змін не відбудеться. Поліклініка, лабораторія, фізіотерапія та їх лікарі залишаються на своєму місці. До приміщення лікарні №1 переводяться тільки два відділення – неврології та ревматології.
На сьогоднішній день жителі мікрорайону звертаються за медичною допомогою й до інших медзакладів. Якщо два відділення переїде, то я впевнений, що пацієнти не відчують якогось негативу у зв’язку зі змінами. Хворі, які будуть знаходитись у цих двох відділеннях, зможуть паралельно отримувати консультації лікарів з інших відділень, яких не було у лікарні №4.
Відділення, які переїжджають, пов’язані між собою функціонально. Це буде така ланка по комплексному наданню медичної допомоги не тільки постінсультним хворим, а й людям, які перенесли травми.
Вільні площі в міській лікарні №1 для такого об'єднання є.
Усі лікарі будуть працевлаштовані, адже кожен з них має великий досвід, вони є фахівцями у своїй справі. Всім відомо, що гарного фахівця не так легко знайти.
Після затвердження депутатами міської ради відповідного рішення на його виконання, згідно з законодавством, надається три місяці. За попереднім планом, остаточний переїзд буде організовано до 1 грудня.
Довідка
Ліжковий фонд закладів охорони здоров'я міської ради станом на 1 серпня складає 1455 ліжок, у т.ч.: Чернігівська міська лікарня №1 – 340 ліжок, Чернігівська міська лікарня № 2 – 535 ліжок, Чернігівська міська лікарня №3 – 245 ліжок, лікарня №4 – 135 ліжок, пологовий будинок – 200 ліжок. Показник забезпеченості ліжками складає 50,5 на 10 тис. населення.
Якщо співставити забезпеченість профільними ліжками на 10 тисяч населення по м. Чернігову і по Україні, то надлишковими є: неврологічні - 71, інфекційні - 58, судинно-хірургічні - 52, гінекологічні - 36, ревматологічні - 36, пульмонологічні - 28, кардіологічні- 25.
Очікується, що приєднання лікарні №4 до Чернігівської міської лікарні №1 дасть змогу оптимізувати надання амбулаторної та стаціонарної допомоги жителям міста. А саме, відбудеться збільшення кількості профільних фахівців в одному лікувальному закладі, з'явиться можливість більш широкого використання лікувально-діагностичної апаратури та обладнання. Розташування монопрофільних відділень у центрі міста, а не в районі "Шерстянки", буде більш зручним для жителів усіх інших районів Чернігова. Це також дасть можливість для покращення умов перебування пацієнтів у відділенні «Хоспіс».

Добавлено: 3-08-2016, 09:38
0
0

Похожие публикации


Наверх