онлайн казино Украины

«Чернігівгаз» визначив кращу аварійну бригаду

«Чернігівгаз» визначив кращу аварійну бригадуДнями на учбово-тренувальному полігоні ПАТ «Чернігівгаз» завершилися обласні змагання аварійно-диспетчерських служб. Кращий результат показала команда з Чернігова.
В конкурсі прийняли участь 78 фахівців, що входять до складу 26 бригад служби «104».
Основне завдання полягало у відпрацюванні дій аварійної служби в трьох ситуаціях – гасіння загоряння на фланцевому з`єднанні наземного газопроводу низького тиску, усунення витоку газу шляхом перепакування засувки на житловому будинку та виявлення і ліквідація витоку на підземному газопроводі.
За підсумками всіх етапів комісія визначила переможців змагань.
Кращу підготовку показала бригада з м. Чернігова у складі:
майстра Олександра Семенця,
слюсаря Олександра Рогинського
та водія Олега Орлюка.
На першому етапі – гасіння пожежі та усунення витоку газу на фланцевому з’єднанні аварійникам знадобилося 3 хв. 38 с.,
другий – усунення витоку на засувці – відпрацювали за 8 хв. 38 с.,
витік газу на підземному газопроводі був ліквідований за 18 хв. 30 с.
Другу сходинку посіла команда Ніжинського УЕГГ, а третій результат поділили між собою три бригади – з Варви, Бобровиці та Лосинівки.
Такий захід газовики проводять щороку перед опалювальним сезоном, коли зростає споживання газу і збільшується кількість аварійних викликів.
Для цього ПАТ «Чернігвгаз» спеціально облаштував тренувальний полігон. Він містить різноманітні тренажери, які моделюють складові діючої газотранспортної системи під тиском природного газу - це газові колодязі, газорегуляторні пункти шафового типу, зовнішньобудинкові, підземні і надземні газогони. Це є тренуванням і водночас перевіркою здібностей учасників на вміння впоратися зі справжньою аварійною ситуацією.
«Для суддівської комісії важлива не лише швидкість ліквідації аварії. Оцінюються знання теорії, оснащення та технічний стан автомобіля, правильність застосування рятувальних засобів та відповідність дій регламентам і нормативним документам, окрім цього, фізична витривалість конкурсантів. І саме такі змагання дають аварійникам змогу вдосконалювати навички та вміння в умовах максимально наближених до реальних», - зазначив в.о. технічного директора «Чернігівгазу» Олександр Качкарда.
За січень-червень 2016 року аварійно-диспетчерські служби ПАТ «Чернігівгаз» зреагували на 7,3 тис викликів, в ході яких було усунуто 6,2 тис витоків газу. За аналогічний період 2015-го виконано понад 5,5 тис заявок, з них на витік газу - 5 тис.
Газовики констатують, що основними причинами виклику служби «104» є витоки газу, які виникають внаслідок самовільного встановлення чи заміни газового обладнання або при недотриманні вимог безпеки під час використання газових приладів та несправне газове обладнання.
В ході перевірок за І півріччя 2016 року працівниками «Чернігівгазу» було виявлено 408 випадки порушень, які усунуто після відключень газопостачання.
Також відключено від системи газопостачання під час проведення планово-технічного обслуговування та заявочного ремонту 259 газових приладів, що знаходяться в аварійному стані, 135 самовільно встановлених приладів.
Довідка
Аварійно-диспетчерська служба – підрозділ екстреного цілодобового реагування на надзвичайні ситуації, пов`язані з витоками газу на системах газопостачання. АДС ПАТ «Чернігівгаз» є в кожному районі Чернігівської області, загалом – 26. Бригада служби «104» складається з трьох фахівців – майстра, слюсаря і слюсаря-водія. Всі автомобілі служби «104» укомплектовані радіозв’язком, системою GPS-навігації, проблисковими маячками, інструментами та іншими необхідними технічними засобами. Для пошуку витоків застосовуються сучасні прилади Variotec, JL-268, Варта 5-03М.

Добавлено: 30-07-2016, 09:35
0
0

Похожие публикации


Наверх