онлайн казино Украины

Атрошенко сказав, що змусити його демонтувати барельєфи на Болдиній горі можна через суд

Атрошенко сказав, що змусити його демонтувати барельєфи на Болдиній горі можна через судМіський голова Чернігова Владислав Атрошенко вважає, що питання про подальшу долю комуністичних барельєфів на Болдиній горі має вирішувати громадськість. Тобто, як ті активісти, які за знесення барельєфів, так і противники декомунізації.
Таку думку він висловив сьогодні, 30 червня, під час засідання 9 сесії міськради.
Представники патріотичних організацій, які прийшли на сесію, закликали Атрошенка виконати закон про декомунізацію та прибрати скандальні барельєфи. Наталія Воскресенська продемонстрували відповідні звернення за підписами десятків патріотичних організацій Чернігова.
«Змусити виконати це рішення(щодо демонтажу барельєфів – ред.) можете мене через суд» - сказав Атрошенко, зазначивши, що коли його обступили на Болдиній горі противники декомунізації, патріотів, які б захистили Атрошенка, поряд не було.
У свою чергу, противники знесення барельєфів сказали, що нічого проти декомунізації не мають і самі являються противниками пропаганди комунізму. У свою чергу, не хочуть, аби після демонтажу барельєфів, на їхньому місці нічого не було.

Депутат від БПП Сергій Воробйов закликав знести комуністичні пам’ятки, а вже потім думати над проектами нових барельєфів.
Зрештою, Атрошенко закликав активістів з обох таборів спільно вирішувати цю проблему і запропонував зустрітися у понеділок в стінах міськради.
Нагадаємо: виконком міської ради на своєму засіданні ухвалив прибрати з вулиць Чернігова всі комуністичні пам’ятники до 21 червня. В їх переліку були і барельєфи на Болдиній горі.
20 травня 2016 року відповідне розпорядження на виконання закону про декомунізацію підписав і голова ОДА Валерій Куліч.

Добавлено: 1-07-2016, 10:43
0
0

Похожие публикации


Наверх