онлайн казино Украины

Довіра до поліції зросла і… спричинила сплеск злочинності?

Довіра до поліції зросла і… спричинила сплеск злочинності?У Чернігові спостерігається значне зростання рівня злочинності.
Про це повідомив начальник Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Сергій Кагітін під час «круглого столу» «Поліція та громада Чернігова: шляхи взаємодії», який провели сьогодні, 21 червня, в дискусійному клубі «Експертна думка».
За його словами, сплеск злочинності перевищив минулорічні показники аж на 20-25 відсотків. «З початку року зареєстровано 30 тисяч заяв та повідомлень громадян про злочини і правопорушення, 5 тисяч внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, 800 справ скеровано до суду, 291 особу притягнено до відповідальності. Якщо ж брати статистику станом на лютий, то тоді зростання злочинності складало 48 відсотків. Тобто, маємо позитивний результат», - «заспокоїв» поліційний начальник.
Сам він пояснює стрибок злочинності не стільки падінням рівня життя чернігівців, скільки виявом їхньої довіри до правоохоронців.
«Рівень довіри населення зростає. Я просто на це розраховую і сподіваюся», - наголосив керівник міської поліції.
Як зазначив він, національна поліція нині переживає непростий етап реформування.
«Воно полягає, перш за все, у зміні свідомості кожного поліцейського, у переході від каральних функцій до сервісних. Національна поліція – це, передусім, сервіс. Також наше завдання – створення професійного ядра. Нині триває переатестація співробітників. Завдяки патрульній поліції, значно пришвидшилося реагування на заяви та повідомлення громадян. До вересня у Чернігові буде встановлено камери відеоспостереження за програмою «Безпечне місто». Сподіваюся, що після цього покращиться розкриття злочинів, як це сталося у Прилуках, така система запрацювала тиждень тому», - зауважив Сергій Кагітін.
На запитання журналістів, скільки кримінальних проваджень порушено проти поліцейських Чернігова за минулий рік, він відповісти не зміг або не захотів.
«Ви можете надіслати нам запит і ми відповімо. Просто це не наша компетенція, ці справи веде ГУНП в області», - додав начальник поліції.

  • 0
Добавлено: 22-06-2016, 09:50
0
190

Похожие публикации


Наверх