онлайн казино Украины

Чиновників чернігівського управління освіти підозрюють в махінаціях з мільйонами гривень

Чиновників чернігівського управління освіти підозрюють в махінаціях з мільйонами гривеньПрацівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернігівській області ДЗЕ Нацполіції викрили факт зловживання службовими особами одного з управлінь Чернігівської міської ради під час проведення процедури державних закупівель.
Так, у березні 2016 року було проведено конкурсні торги із закупівлі послуг з організації і забезпечення харчування учнів в загальноосвітніх навчальних закладах м. Чернігова.
Очікувана вартість закупівель склала понад 10,6 мільйонів гривень.
Не зважаючи на невідповідність переможця конкурсним вимогам, з комунальним підприємством у квітні було укладено відповідний договір. В день його укладання на рахунок КП надійшли понад 2,7 мільйона гривень з бюджету.
Згодом рішенням Антимонопольного комітету України вищевказаний договір визнано недійсним через те, що конкурсна документація переможця не відповідає умовам тендеру.
Державі завдано збитків на суму понад 2,7 мільйонів гривень.
Слідчим відділом Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Посадовцям, які причетні до скоєння даного правопорушення може загрожувати позбавлення волі на строк до 6-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, зі штрафом від 8,5 тисяч до 17 тисяч гривень, повідомляє сайт МВС.
Нагадаємо, це вже не перший скандал довкола чернігівського управління освіти за останній час. Нещодавно відомство, очолюване Василем Білогурою, стало фігурантом скандалу із закупівлями вікон у системі Prozorro.

  • 0
Добавлено: 14-06-2016, 09:33
0
262

Похожие публикации


Наверх