онлайн казино Украины

Яку «господарську діяльність» веде прокуратура області?

Яку «господарську діяльність» веде прокуратура області?Громадська організація «Чернігівський центр прав людини» вимагає притягти до відповідальності представників прокуратури області за ненадання інформації про використання земельних ділянок, виділених для житлової забудови у Чернігові.
Про це сьогодні, 18 травня, під час «круглого столу» в експертному клубі «Чиста політика» заявив її керівник Олександр Підгорний.
Рішення Феміди ігнорують
За його словами, учора члени ГО подали до Деснянського райсуду обласного центру скаргу на дії співробітників місцевої прокуратури, які не зареєстрували їхню заяву про злочин (умисне невиконання рішення обласного адмінсуду з боку посадових осіб обласної прокуратури).
«З жовтня 2015 року ми хотіли отримати від прокуратури Чернігівської області звіт про те, як використовуються земельні ділянки, надані їй для використання. Йдеться про землю по вулиці Князя Чорного, 4, Жабинського, 2 і по Київському шосе. На превеликий подив, нам було відмовлено у цьому. Ми оскаржили таку відповідь. Вердикт суду був «надати інформацію у повному обсязі». Прокуратура, ігноруючи його, знову відмовляється з тим самим формулюванням».
Як зазначив Олександр Підгорний, правозахисники всього-навсього просили повідомити, хто забудовник, які кошти інвестовано, хто інвестор, чи є договір підряду.
«Чому постало таке питання? У будинку по вулиці Князя Чорного, 4, де співробітники прокуратури одержали квартири, побудовані ПАТ «Домобудівник». Той самий забудовник мав підряд на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплекса по Київському шосе», - уточнив керівник ГО.
Таємниця банкрутства «Домобудівника»
На підтвердження він зацитував зміст договору підряду: «Сторони дійшли згоди, що замовник – обласна прокуратура - в рахунок оплати надає підряднику право користування комплексом протягом 5 років для потреб трудового колективу замовника». Ось тут, вів далі Олександр Підгорний, і виникає запитання, за чиї кошти будувалася вказана споруда.
«Невже «Домобудівник» свої витратив і це звело нанівець його діяльність та довело до банкрутства? – виявляв він і далі цікавість. - А може його керівник, пан Роговий, втрапив у халепу, бо мусив відпрацьовувати за якісь проблемні моменти для тодішнього очільника прокуратури області? Чому таку інформацію прокурори не можуть надати? Чому ми не маємо знати, чиїм коштом були намиті сотні тисяч тонн піску і хто вирубав усі там дерева?».
Не менш цікава ситуація склалася і зі зведенням «прокурорського» будинку по вулиці Жабинського, 13.
«Прекрасний, чудовий дім! Ще в серпні минулого року там висіла табличка, що замовником будівництва є обласна прокуратура. Наступного дня після того, як я запитав у прокурора області про цю споруду, вказівник замалювали! За один день зник замовник! Перед тим будівельники підтвердили, що виділять 36 квартир для прокуратури. Співробітники останньої чомусь сказали, що одержать лише 4-5, тобто 4 відсотка, замість регламентованих 10-и. При цьому інформацію про договір із замовником не надали і досі. Змінилося 5 прокурорів області, будинок будується. Земля виділена, за неї прокуратура гроші не платила. Належить вона місту. Який зиск громаді від того, що там будується житло для прокурорів? Хто одержить гроші? Бюджет чи пан Пузан, якщо продасть ці квартири? А може прокуратура отримає усього 4 квартири з 36?».
Прокурори платять податок на прибуток?
Учора, як поінформував Олександр Підгорний, перший заступник прокурора області віддав наказ внести заяву правозахисників про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань. «Оскільки протягом дня її не було внесено, ми подали заяву до суду і тепер чекаємо, що відбудеться», - уточнив він.
Учасники «круглого столу», серед яких були і депутати міської ради Чернігова, висловили щирий подив указаною «господарською діяльністю» правоохоронного органу, яка, як виявилося, втаємничена не лише від громадськості, але і від Феміди. «Можливо, прокурори, як і інші суб’єкти господарювання, платять податок на прибуток до бюджету?» - задавали риторичне запитання присутні.
Тож і не дивно, що рівень довіри до правоохоронних органів є невисоким, що засвідчують дані дослідження, проведеного активістами ГО «Чернігівський центр прав людини» (наведено нижче).

Добавлено: 19-05-2016, 10:44
0
0

Похожие публикации


Наверх