онлайн казино Украины

Вчителі готові перекривати дорогу через борги по зарплаті

Вчителі готові перекривати дорогу через борги по зарплатіПедагоги містечка Городня розпочали сьогодні безстрокову акцію протесту. Вони перекрили рух транспорту на автомобільній трасі Чернігів – Сеньківка.
До такого кроку вчителі двох шкіл містечка вдалися після того, як зрозуміли, що питання із погашенням заробітної плати з мертвої точки так і не зрушило.
Про це повідомляє Конфедерація вільних профспілок.
За словами голови президії Городнянської місцевої вільної профспілки освіти Володимир Лепеня, протестній акції передувало кілька подій.
Півтора тижня тому представники трудових колективів та профспілок навчальних закладів зустрілися з начальником відділу освіти Городнянської районної держадміністрації Юрієм Гриценком. Від посадовця зажадали дати пояснення, чому станом на 14 квітня виплачено заробітну плату лише за першу половину березня, адже в інших районах області та й усієї України заборгованості перед педагогами немає.
– З відповіді випливало, що виплати за комунальні послуги, підвезення дітей до шкіл автобусами здійснювалися за рахунок освітньої субвенції. Крім того, утворилася кредиторська заборгованість на мільйони, бо заробітні плати за січень 2015 і 2016 років виплачувалися за рахунок грудня попередніх років. Такі пояснення аж ніяк не могли вдовольнити педагогів, тому вони прагнули побачитися з головою Городнянської районної держадміністрації Світланою Яценко. Очільниця району дала попередню згоду і призначила зустріч о 15:30 на 25 квітня. Однак обіцяного рандеву не відбулося, бо нібито цього дня саме в цей час вона зустрічалася із посадовцями прикордонної служби, – розповів Володимир Лепень.
Ось тоді й було прийнято рішення про перекриття автошляху. 26-го квітня Світлана Яценко разом із Юрієм Гриценком перед акцією знайшли можливість зустрітися з представниками трудових колективів, але нічого втішного сказати вони не змогли.
– Лише 4 травня очікується подвійна субвенція. Але повністю розрахуватися із заборгованістю із зарплати ніхто не обіцяє. При цьому залишаються проблеми із виплатою відпускних та фінансуванням закладів освіти у серпні-грудні цього року, – зазначив Володимир Лепень.
Також він повідомив, що очільниця району ознайомила протестувальників із позицією керівництва області, а саме – заступника голови Чернігівської ОДА з гуманітарних питань Наталії Романової, яка заявила, мовляв, грошей в області немає. Кошти стабілізаційного фонду скеровано працівникам профтехосвіти, які упродовж трьох місяців не отримували заробітну плату.

Добавлено: 27-04-2016, 10:01
0
0

Похожие публикации


Наверх