онлайн казино Украины

У Чернігові висадили Алею пам’яті ліквідаторів

У Чернігові висадили Алею пам’яті ліквідаторівЧеремхову Алею пам'яті на честь ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС висадили сьогодні у чернігівському Мар’їному гаю на березі Стрижня.
Ініціативу, виявлену членами міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля» та обласної «Союз Чорнобиль України», присвятили 30-ій річниці Чорнобильської катастрофи.
Як розповів голова осередку «Союзу інвалідів Чорнобиля» Олександр Оніщенко, його побратими давно хотіли цього, але місцева влада відмахувалася - немає часу і місця.
«На щастя, нинішній міський голова Владислав Атрошенко пішов нам назустріч і погодився посадити Алею пам’яті не на Забарівці чи за Десною, а тут в центрі міста, де тече Стрижень, де святі місця, – відзначив він. – Незабаром тут буде створено ландшафтний парк і ця чорнобильська алея стане окрасою для всього міста та його гостей. Сподіваюся, що він буде розбудовуватися і наступного року побратими-чорнобильці продовжать її і з’єднають з вулицями Пушкіна та Шевченка».
На думку Олександра Оніщенка, «чорнобильський дух», героїчний порив, який був у ліквідаторів, має передатися дітям та онукам.
«Сьогодні ми саджаємо Алею не як чергове шоу, акцію, - підкреслив він. – Це, дійсно, шана та повага для живих і пам’ять для померлих».
Голова обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Анатолій Лігун нагадав: від Чернігівщини у ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи людства брали участь 17,5 тисячі чоловік (усього – 650 тисяч).
«Ми були, ніби на передовій, - зауважив він . – Ті, хто варив кашу, хто ремонтував техніку, хто готував уніформу всі виявили мужність і масовий героїзм».
Усього сьогодні висадили 20 дерев. Крім чорнобильців, серед тих, хто узяв до рук лопату, були мер Чернігова Владислав Атрошенко, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, чиновники, працівники комунального підприємства «Зеленбуд». Їм допомагали учні чернігівської школи №2. З рук дітей кожен учасник події отримав символічний подарунок – паперового журавлика.
На жаль, присутні майстри та робітники «Зеленбуду» не змогли назвати навіть приблизної вартості одного саджанця черемхи. Натомість нашого кореспондента запевнили, що будуть щодня поливати висаджені дерева.

Добавлено: 15-04-2016, 10:22
0
0

Похожие публикации


Наверх