онлайн казино Украины

Міськрада Чернігова дала відкоша, а не декларації депутатів

Міськрада Чернігова дала відкоша, а не декларації депутатівВиконавчий комітет Чернігівської міської ради відмовився надати Чернігівській громадській організації «Освітній центр «Ініціатива»» копії декларацій про доходи та майно міського голови, секретаря, заступників та депутатів.
Таку відповідь, за підписом заступника міського голови Сергія Фесенка, отримала «Ініціатива», про що і повідомила Svoboda.FM.
Зокрема, у відповіді зазначається, що відповідна інформація має бути впродовж місяця оприлюднена на сайті ради.
Таким чином, посадові особи Чернігівської міськради грубо порушили норми Закону «Про доступ до публічної інформації», який, зокрема, говорить у ст. 22 ч. 2: «Відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації».
Чернігівський «Освітній центр «Ініціатива»» залишає за собою право звернутися до Уповноваженого з прав людини з метою притягнення відповідних посадових осіб Чернігівської міськради до адміністративної відповідальності, та примусити надати запитувану організацією публічну інформацію.
Додамо, що під час каденції попереднього міського голови Чернігова Олександра Соколова «Освітній центр «Ініціатива»» звертався з подібним запитом і завжди отримував повний пакет декларацій міського голови, заступників, секретаря та депутатів, які подавали свої декларації до міської ради.
Нагадаємо, що 5 квітня Чернігівська громадська організація «Освітній центр «Ініціатива»» звернулася до Чернігівської міської ради, як до розпорядника інформації, з проханням надати копії декларацій Чернігівського міського голови, його заступників та всіх депутатів ради за 2015 рік.
Згідно законодавства, декларації мають подаватися за місцем роботи. Відповідно, міським головою, його заступниками та депутатами, які працюють в міській раді, а також депутати, які є самозайнятими, безробітними та пенсіонерами.
Решта ж народних обранців має подавати декларації за своїм основним місцем роботи, а у міську раду подавати лише довідку про подання декларації.
Водночас, депутати, ухвалюючи Регламент Чернігівської міської ради, взяли на себе зобов’язання подавати та оприлюднювати декларації всіх депутатів, не зважаючи на місце роботи.

Добавлено: 12-04-2016, 09:48
0
0

Похожие публикации


Наверх