онлайн казино Украины

«Вдаримо петицією по пішоходах!»

«Вдаримо петицією по пішоходах!»Чернігівська міськрада порушила законодавство "Про звернення громадян" і Статут територіальної громади Чернігова – замість 10 робочих днів, відведених на розгляд електронної петиції, розглядала 22 робочі дні петицію щодо повернення тротуару на просп. Миру, 33 ( біля готелю «Україна») пішоходам.
Тобто посадова особа міської ради, відповідальна за дотримання терміну розгляду петицій, вчинила адміністративне правопорушення.
Та й сама відповідь, яку замість посадової особи Чернігівської міськради чомусь надав керівник комунального підприємства "Дільниця з контролю за благоустроєм"Сергей Гарус, виявилась доволі "веселою". Адже з огляду на те, що, кажучи про дозволи і узгодження розміщення цих тимчасових споруд, керівник комунального підприємства посилається на слова директора цих закладів, а не на документи Управління архітектури і містобудування, ДАІ, санепідемслужби чи дорожніх служб.
В свою чергу, власник цих закладів Олесій Суворов, котрий місяців 7 назад проігнорував моє прохання надати документи, які б підтверджували правомірність розміщення ним цих тимчасових споруд замість виносних столів на частині тротуару з доволі жвавим рухом, створив свою власну петицію «Про розбудову туристичної інфраструктури міста, шляхом збереження літніх терас».
У своїй петиції, прикриваючись красивими словами «У відповідності до прагнення міської громади Чернігова досягнути звання культурного та туристичного центру українського Полісся та задля вчинення реальних кроків на шляху інтеграції до європейської спільноти, наша ініціативна група просить міську раду вжити комплекс заходів спрямованих на покрашення туристичної інфраструктури міста, збільшити його привабливість для іноземних туристів та гостей з інших регіонів України», він просить міську раду узаконити самовільне розміщення своїх терас і дати "зелене світло" для своїх явно незаконних дій.
Те, що такі дії незаконні, випливає з пункту 3.7.4 ДСТУ 3587–97, в котрому чорним по білому записано, що забороняється розміщувати споруди торговельно-побутового призначення, рекламоносії та інші об'єкти дорожнього сервісу:
- на тротуарах, пішохідних доріжках і алеях, штучних спорудах;
- на зупинці маршрутних транспортних засобів ближче як 20 м у межах видимості в обидва боки тротуару від установленого дорожнього знаку, що позначає зупинку (крім кіосків для продажу проїзних квитків).
Анна Романова, як секретар комітету ВРУ, що опікується питанням туризму, не відповіла на моє запитання, чи може бути прийнятною для громади м. Чернігова розбудова туристичної інфраструктури міста, яка відбувається всупереч діючому законодавству України і з порушенням інтересів окремих груп населення, в першу чергу маломобільних.
Можливо, я дочекаюсь відповіді в соцмережі, зокрема й на запитання, що сталося би у Європі, або хоча б у тому самому Львові (адже досвідом Європи і Львова прикриваються автори петиції), якби власник ресторану замість виносних столів розмістив би капітальні споруди, які б заважали пішоходам пересуватися тротуаром?
І якщо ділянка тротуару вздовж просп. Миру від магазина "Янтар" до вул. Шевченко має цивільний і європейський вигляд, то цього не можна сказати про відрізок тротуару біля готелю "Україна" і спасибі власникам закладів "Шарлотка", "Варенична", "Челентано", "Паста Баста", "Робата", що вони не виявилися такими ж нахабними, як власник "Авеню 33" і не вкрали у пішоходів їх зону.

Добавлено: 8-04-2016, 09:53
0
0

Похожие публикации


Наверх