онлайн казино Украины

Афера: Топаз та Форест привезли до Чернігова липового інвестора

Афера: Топаз та Форест привезли до Чернігова липового інвестораВистава з липовим Швейцарським інвестором розігралася вчора в Чернігові представниками двох ТОВ «Топаз» та «Форест-3». Це стало наслідком земельних скандалів, що не в чухають навколо земельних ділянок, якими прагнуть володіти ці товариства.
Ці компанії пов’язують з одним власником, і вони вже як рік прагнуть отримати продовження оренда на майже 8 га землі та змінити її цільове призначення.
Все б нічого, якщо б не минулорічний скандал, коли стало відомо, що дехто отримав 50 тисяч доларів за передачу цих ділянок. Оприлюднення схеми передачі землі і величезні, по міркам Чернігова хабарі, зупинили продовження оренди. Минув рік, але пристрасті не вщухли.
Скандал
Минулої сесії поза лаштунками сесійної зали вирували пристрасті серед депутатів міської ради – шукали недонесені 10 тисяч доларів по питанню Топазу та Форесту-3. Минулорічний герой 50-ти тисячної оборудки, тодішній секретар міськради Олег Шеремет, привселюдно звинуватив новообраного депутата Андрія Дереземлю в присвоєнні 10 тисяч доларів, які він, начебто не доніс по вище згаданому питанню.
Шеремет був настільки переконаний, що його дурять, що влаштував цілу виставу, внаслідок чого скандал докотився до міського голови, який, за словами оточення, був збентежений цинічністю шельм з депутатськими мандатами , а тому, питання було знято з розгляду сесії.
Але, вчора, від розчарованих невдалим підкупом власників Топазу та Форесту-3 відбулося нове дійство під назвою круглий стіл – «липового Швейцарського інвестора». До вистави запросили всіх охочих, та головні ролі виконували – липовий інвестор, представники ТОВ Топаз та Форест, колишня архітектора Мазур та не менш липовий представник мешканців Олександрівки – Оксана Тунік-Фриз.
Круглий стіл
Як ви вже здогадалися, то головну роль представника інвестора виконував привезений хлопчик з Києва Цихановський Максим. Він презентував, нібито Швейцарську компанію «IDEA Development», яка прагне побудувати цілий житловий масив на ділянках Топазу та Форесту. Максим так увійшов у роль, що пообіцяв і садочок, і школу, і каналізацію, і навіть місток через дорогу. Казки розповідав так складно, що у присутніх журналістів навіть не виникло логічних запитань, а скільки коштуватиме це все і чи є ці гроші взагалі у інвестора? Бо, відійшовши від вистави, з’ясувалося, що інвестор липовий ,як і всі його обіцянки.
Насправді, «IDEA Development» це така собі архітектурна майстерня Зіяда Зайдана саудита за походженням, що мешкає в Американському місті Троя, штату Мечіган. Цю інформацію кожен може легко знайти у відкритому доступі і переконатися на власні очі, що компанія Зіяда Зайдана до Швейцарії не має жодного відношення, а тим більше до Чернігова.
Хто стоїть за Топазом та Форестом
Учасник так званого круглого столу голова антикорупційного комітету Олександр Бей переконаний, що знає справжніх ляльководів. Він, до речі цікавився у липового інвестора, чи знайшли вони загублені 10 тисяч доларів виділені на підкуп депутатів. Запитання так і залишилося без відповіді. Але, про справжніх володарів Обександр Бей охоче розповів.
На його переконання, за ТОВ Топаз та Форест-3 стоїть Микола Донець, багаторічний керівник санітарної служби.
За словами Бея до інтересів Миколи Донця відноситься чимало Чернігівської землі – це і ділянка в 7,5 га на Кордівці «Еврокон Полісся» і 18 га садового товариства за Епіцентром, яка по інформації Бея успішно продається ділянками по 10 соток.
За словами Олександра Бея в Чернігові довгі роки діють тіньові схеми реалізації землі, де най ласі шматки виділяються на так звані інвестфірми, які потім успішно реалізуються їх справжніми власниками, серед яких і Микола Донець. Саме його Олександр Бей називає тіньовим володарем десятків гектарів чернігівської землі.
Він також додав, що очолюваний ним антикорупційний комітет при Громадській Раді Чернігівської ОДА має на меті провести повноцінну перевірку діяльності Донця та передати всі документи до правоохоронних органів.
Олександр Бей переконаний, що для нинішнього мера міста Владислава Атрошенка має стати принциповим питання введення відкритих аукціонів з продажу землі, аби раз і назавжди позбутися земельних прокладок, таких ляльководів як Микола Донець.
Слід додати, що такі переконання, стосовно єдиного власника цих фірм має і громадський активіст Олександр Гашпар, який на власній сторінці у фейсбук давно приводить факти діяльності ТОВ Топаз, Форест-3 та Еврокон Полісся.
P.S. Насправді, дане питання, це тест для міського голови та його команди. Чи розуміють вони липовість цих акторів-інвесторів? Чи готові покласти край тіньовим ділкам як Микола Донець? Сесія завтра і все скоро стане на свої місця!

Добавлено: 31-03-2016, 09:27
0
0

Похожие публикации


Наверх