онлайн казино Украины

Уряд надав перевагу Чернігівському педуніверситету?

Уряд надав перевагу Чернігівському педуніверситету?Чернігівський національний педагогічний університет імені Тараса Шевченка перейменовано в Національний університет «Чернігівський колегіум».
Про це представникам ЗМІ Чернігівщини, що були учасниками прес-туру до Верховної Ради, повідомив народний депутат Сергій Березенко.
За його словами, уряд схвалив таку ініціативу 16 березня.
«З приємних речей: я мав розмову з міністром освіти і науки Квітом, який підтвердив, що Кабінетом міністрів прийнято рішення про перейменування, – зауважив він. – Воно дає можливість вишу не обмежуватися лише педагогічним напрямком, тобто збільшити кількість спеціальностей для підготовки студентів та кафедр до розмірів справжнього класичного університету. Це абсолютно справедливо. Історично, ще за часів гетьмана Івана Мазепи, на території чернігівського Дитинця було засновано колегіум. І було б логічно вважати чернігівський педагогічний університет нащадком того великого спадку, культурного, історичного, освітнього, який нам залишили пращури. Сподіваюся, найближчим часом постанова вийде і наступне зібрання було б логічно провести в його стінах, у ректора, пана Носка, аби подивитися, які нові можливості отримає освіта Чернігівщини з прийняттям такого рішення Кабінету міністрів».
Березенко Романова
Як ми повідомляли раніше, керівництво педагогічного університету намагалося здобути урядову підтримку своєї ініціативи ще торік, але її гальмували на рівні профільного міністерства.
Минулого тижня група народних депутатів від Чернігівщини підписала звернення до керівництва країни про перетворення Чернігівського національного технологічного університету у класичний вищий навчальний заклад.
Ймовірно, але не факт, що його поява могла підштовхнути урядовців і до рішення про утворення «Чернігівського колегіуму». Чи означає це, що уряд надав перевагу «Педу» перед «Політехом»?

Добавлено: 19-03-2016, 09:22
0
0

Похожие публикации


Наверх