онлайн казино Украины

Органи дослідять «недбалість» із виділенням земель лісового фонду

Органи дослідять «недбалість» із виділенням земель лісового фонду16 березня розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників управління земельних ресурсів у м. Чернігові при передачі у власність земельних ділянок членам садівничого товариства (ч. 1 ст. 367 КК).
Про це Svoboda.FM повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.
Було встановлено, що службові особи управління надали позитивні висновки про відповідність технічної документації 9 земельних ділянок вимогам Земельного кодексу, що стало підставою отримання членами товариства державних актів.
Однак до загальної площі переданих у власність земель протиправно включено не тільки ділянки садового товариства, а й землі лісового фонду, надані рішенням Чернігівської облради у 2001 році ДП «Чернігіврайагролісгосп» для ведення лісового господарства на праві постійного користування.
Погодження зазначеним підприємством на вилучення земельних ділянок лісу з постійного користування не надавалися, рішення щодо їх виводу з лісового фонду не приймалися.
Згідно з Лісовим кодексом України ліси, які знаходяться в межах території України, є об’єктом права власності Українського народу та національним багатством України.
Діями службових осіб управління земельних ресурсів у м. Чернігові щодо неналежної перевірки поданої технічної документації та погодження надання у власність земельних ділянок завдано істотну шкоду інтересам держави.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснює Чернігівський відділ поліції Головного управління Національної поліції у Чернігівській області, процесуальне керівництво – Чернігівська місцева прокуратура.

Добавлено: 18-03-2016, 10:08
0
0

Похожие публикации


Наверх