онлайн казино Украины

Владислав Атрошенко розповів журналістам, як зі студента став мільйонером, а потім мером

Владислав Атрошенко розповів журналістам, як зі студента став мільйонером, а потім мером1 година 50 хвилин – стільки тривала прес-конференція Владислава Атрошенка, присвячена 100 дням виконання обов’язків та роботи на посаді Чернігівського міського голови.
Рекордна за тривалістю, вона засвідчила: мер своїх традицій не порушує - чимдалі, тим довше. Щоправда, перебіг заходу не дав заснути змореним представникам ЗМІ.
«Я б вітав, якби бізнес усіх мерів був зареєстрований на їхніх пап і мам»
Найбільш яскравою частиною спілкування з медійниками була розповідь міського голови про свою юність та молодість. ЇЇ спровокували запитання журналіста-розслідувальника Ігоря Стаха, автора статей про «бізнес-імперію» Владислава Атрошенка.
«Ваші сто днів у чомусь стали історичними для міста Чернігова, - зауважила допитлива «акула пера». – Уперше на сесії міськради розглядалися земельні питання, прямо пов`язані з мером і його близькими родичами. Зокрема стосовно продовження оренди землі ТОВ «Енергополісінвест», засновниками якого є ваша матір та ваш тесть.
Звідки у звичайних простих чернігівських пенсіонерів, у вашої мами 15 мільйонів гривень, а у вашого тестя 1,5 мільйона гривень, котрі вони внесли до статутного капіталу цього підприємства?».
Відповідаючи, Владислав Анатолійович пожартував, що готовий, як усі американці, розповісти про все, крім того, де взявся їхній перший мільйон. «По-перше, я цього вже не пам’ятаю, - посміхнувся мер-жартівник.
– По-друге, треба піднімати історію підприємства. Вочевидь, там уставний фонд змінювався десяток разів. Треба аналізувати доходи і, напевно, там буде відповідь. У податковій адміністрації за усіма деклараціями, які я вказував, питань досі не було. Мати та тесть, як суб’єкти, сплатили податки з доходу. Хочете сказати, що їм заборонено бути акціонерами?».
На думку міського голови, журналіст хотів його своїм запитанням загнати у глухий кут. «Я б всіляко вітав, якби бізнес усіх мерів, усіх народних депутатів, міністрів і Президентів був зареєстрований на їхніх пап і мам, їхніх дружин відкрито, а не на якісь офшорні компанії і вони інвестували у свою малу Батьківщину, Україну і так далі. Це плюс, а не мінус, я вважаю», - вразив журналістів мер.
Якби не довіра тестя …
А далі поринув у спогади про «лихі 90-ті». «Я починав свій бізнес зі студентських років, - пригадав Владислав Атрошенко. – На останньому курсі я створив і став гендиректором та співвласником підприємства. Моїми акціонерами були співзасновники тодішнього «Укрсиббанку», пани Таранов і Дьомін. Абсолютно випадково.
Я був студентом Харківського авіаційного інституту і приїхав до Чернігова за розподілом на радіоприладний завод. Напевно, я би був непоганим інженером. Я приїхав, а завод розвалився. І це була причина того, чому я пішов у бізнес. Його я починав з того, що я хотів взяти гроші під заставу квартири.
Батьки, яких я поважаю, відмовили мені, а тесть із тещею дали квартиру заставити, за що я їм до самої смерті буду вдячний. Я узяв кредит і з нуля організував своє підприємство «Агроенергопостач» у далеких 1994-1995 роках».
На підтвердження того, що меру тепер ніколи керувати великими підприємствами, він запросив журналістів пожити декілька діб разом з ним. «Побачите, це зовсім неможливо», - запевнив Владислав Атрошенко.
«Я не архітектор… Я за цим процесом спостерігаю»
Здавалося б, чим іще міг би вразити він представників ЗМІ, але ж примудрився. Йшлося про зустріч мера з керівництвом «Ательє Єршова», які пропонували виготовити і встановити на площі Небесної сотні (парк навпроти готелю «Україна») пам’ятник Володимиру Великому. Активістка-євромайданівка Наталія Воскресенська поцікавилася, з якого це дива саме цьому князю, а не загиблим революціонерам.
«Я не архітектор, не будівельник, художник і скульптор. У Єршова дійсно була пропозиція, бачення пам’ятника. Не було, на мій погляд запропоновано концепції, в цілому, цієї площі. Друге, Єршов хоче продати цей проект, але не йому вирішувати, яким бути цьому місцю. Має бути консолідована думка фахівців. Такого формату обговорення ще не досягнуто», - намагався внести якусь ясність мер.
Однак, чимдалі заглиблюючись у тему, видавав своє справжнє ставлення. Навіть запросив активістів висловити свої пропозиції на засіданні громадської ради у міськраді. «Я взагалі за цим процесом спостерігаю. Я маю надати вам приміщення, організувати збалансоване середовище, зібрати всі зацікавлені сторони. Але ж опрацьовуйте, будь ласка, без мене все це. І це буде правильно», - шокував своєю «патріотичною заявою» присутніх Владислав Атрошенко.

Добавлено: 16-03-2016, 11:03
0
0

Похожие публикации


Наверх