онлайн казино Украины

Приватних дитсадків побільшає. Якщо Гройсман прислухається

Приватних дитсадків побільшає. Якщо Гройсман прислухаєтьсяСпростити механізм оформлення документів для відкриття приватних дитсадків вимагає від парламентарів керівництво Чернігівської області.
Про це сьогодні на прес-брифінгу заявив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький.
За його словами, багатьох приватних вихователів відлякує той великий пакет документів, які потрібно зібрати, і ті вимоги, що «не відповідають потребам часу». І це відбувається на тлі проблеми перевантаженості комунальних дитсадків – в області на 100 місць у них налічується 115 дітей у селах і 124 у містах.
«Одним із шляхів покращення ситуації є сприяння приватним ініціативам, – зауважив чиновник. – Протягом 2014-2015 років ліцензію на надання освітніх послуг з дошкільної освіти отримали приватні групи, ліцензійний обсяг – 780 осіб. Позитивний приклад показав Чернігів. Тут за той же період відкрито 140 приватних груп».
Як розповів Микола Конопацький, проблему спрощення ліцензування очільники області обговорювали днями під час зустрічі в Чернігівському Національному технологічному університеті з парламентарями, що представляють Чернігівщину. Результатом стала пропозиція, яку сьогодні офіційно скерував до Верховної Ради голова облдержадміністрації Валерій Куліч.
«Йдеться про те, аби народні депутати сприяли приватній ініціативі, – пояснив Микола Конопацький. – Необхідно терміново переглянути санітарно-епідеміологічні норми щодо відкриття приватних садочків та спростити сам механізм, той старий-старий, що вимагав багато документів надавати. Це сприяло б стрімкій появі у тому ж Чернігові нових дитячих закладів».

Добавлено: 15-03-2016, 10:36
0
0

Похожие публикации


Наверх