онлайн казино Украины

На Чернігівській ТЕЦ хочуть поставити фільтр. Чи стане чистішим повітря?

На Чернігівській ТЕЦ хочуть поставити фільтр. Чи стане чистішим повітря?На Чернігівській ТЕЦ встановлять нову систему очищення димових газів, що дозволить у 4-40 разів зменшити шкідливі викиди в атмосферу.
Про це 10 березня під час прес-туру заявилив.о. директора КЕП "Чернігівська ТЕЦ" ТОВ Фірми"ТехНова" Віктор Киричок та т.в.о. генерального директора корпораціі "Укртеплоенерго" Олександр Корчинський.
За словами першого, роботу над новою системою розпочали торік, наразі розробляють технічну документацію. "Плануємо встановити електрофільтр або рукав, який дозволить зменшити викиди в 4-40 разів ( по окремих сполуках по-різному) і досягнути європейських стандартів очищення газів, що утворюються під час спалення вугілля", - пояснив Віктор Киричок.
Крім того, як зауважив він, на ТЕЦ продукти згоряння очищують в системі скруберних установок. "До того, аби вийти в одну з двох димових труб висотою 105 та 180 метрів, гази проходять очищення водою. Остання вбирає золу, яку потім доправляють на золовідвал", - розповів Віктор Киричок.
На жаль, він не зміг назвати конкретні цифри, тобто скільки золи нині викидається у повітря. Натомість підтвердив нашому кореспонденту, що підприємство відвозить на полігон у Киінці щороку майже 100 тисяч тонн золи, котра накопичується у золовідвалах після спалення 500 тисяч тонн вугілля. Наразі програми кінцевоі утилізаціі шкідливого "добра" ще немає.
Як зазначив Олександр Корчинський, ТЕЦ, що є джерелом викидів не лише в атмосферу, сплачує за них до бюджету щороку приблизно 20 мільйонів гривень. "Нас дуже часто перевіряють і ніяких перевищень ніхто не виявив, - запевнив він. - Тобто, працюємо із суворим дотриманням нормативноі бази".

Добавлено: 12-03-2016, 09:25
0
0

Похожие публикации


Наверх