онлайн казино Украины

Чернігівські вантажоперевізники протестували проти блокади фур з Росії

Чернігівські вантажоперевізники протестували проти блокади фур з РосіїАкцію протесту проти блокування проїзду Чернігівщиною транзитних дальнобійників з Росії провели сьогодні власники чернігівських компаній, що здійснюють вантажні автоперевезення.
Приводом до неї стала поява увечері 4 березня біля стаціонарного посту ДАІ у Кіптях Козелецького району представників ВО «Свобода», які зупинили одразу 3 російські фури.
Учасники акції зібралися на Красній площі Чернігова і відрядили своїх делегатів до облдержадміністрації. За півтори години після бесіди з першим заступником голови ОДА Леонідом Сахневичем вони повернулися і разом з ним виїхали до місця блокування. Колона складалася з понад 20 автівок із національними прапорами.
У Кіптях навпроти посту ДАІ, де стоїть намет ВО «Свобода», вони пригальмували і стали висловлювати свій протест блокувальникам. Пізніше до останніх приїхали та приєдналися більше десяти їхніх однопартійців. Спілкування велося на підвищених тонах, часом виникали словесні конфлікти, але до бійок не дійшло.
Позицію блокувальників озвучив голова обласного осередку ВО «Свобода» Руслан Андрійко:
«Наші вимоги – територією України не мають рухатися російські фури. Нас обурює той факт, що під час війни з Росією, коли не діє перемиря і гинуть українці, влада торгує з країною-агресором. Я тут тому, що загинуло 30 моїх друзів. Ми виступаємо проти російського бізнесу в Україні. Якщо будемо торгувати з Росією, війну ми не виграємо".
Як розповів Руслан Андрійко, минулоі середи активістів, які відновили припинене розпорядженням Кабміну блокування, перевізники, нібито погрожуючи монтировками, відвезли до Козелецького відділу поліціі. Увечері 4 березня "свободівці"повернулися на пост у Кіптях і зупинили 3 фури з російськими номерами.
"На одній з них була величезна реклама"Єдиноі Росіі". Ми розвернули назад цю автівку", - зазначив керівник обласного партосередку.
Один з ініціаторів акціі протесту, директор транспортноі компаніі Віктор Вікторовський не приховував емоцій. Він заперечив те, що на адресу блокувальників лунали образи і погрози. Натомість намагався переконати опонентів у тому, що зупинка російських фур в області може викликати дзеркальні санкціі проти наших дальнобійників у Росіі.
"Місцева влада має допомогти нам, знайти порозуміння з тими, хто блокує, - зауважив перевізник. - Треба пояснити ім, що ми теж патріоти, ми працюємо і маємо можливість допомагати арміі, волонтерам, а закриття проізду спричинить економічний занепад, перевиробництво товарів і зменшення надходжень до бюджету. Ніхто не хоче застосування сили, ми прагнемо до діалогу і мирного вирішення проблеми".
Леонід Сахневич запевнив, що влада намагається переконати "свободівців"зняти блокаду. 25 лютого уряди Украіни та Росіі "закрили" проблему і взаємно домовилися не чинити перешкод дальнобійникам. "Блокування має бути припинене, - упевнений чиновник. - Поки що вимоги представників ВО "Свобода" - тільки піар.Судіть самі: ми втратили російський ринок, намагаємося доставляти товари у Прибалтику, а оминути для цього Росію ніяк не можемо".
Щоправда, переговори Леоніда Сахневича з блокувальниками нічого не дали. Не вплинула на непохитність "свободівців" навіть присутність спостерігачів від ОБСЄ. Після 3-годинних суперечок і дебатів перевізники вирушили назад до Чернігова. 6 березня вони планують знову акцію під стінами ОДА.

Добавлено: 7-03-2016, 10:27
0
0

Похожие публикации


Наверх