онлайн казино Украины

«Рехворматори» медицини узялися за старе

«Рехворматори» медицини узялися за стареНевгамовні чиновники від медицини планують знову створити у Чернігові 2 центри первинної медико-санітарної допомоги.
Свою готовність вони підтвердили 3 березня під час «круглого столу» «Громадське здоров`я: актуальний стан та перспективи в місті Чернігові», який провели у приміщенні міськвиконкому.
Як розповіла в. о. начальника управління охорони здоров`я міськради Ольга Малець, для кожного із закладів визначено 400 посад. На сесії тиждень тому міські депутати навіть «заклали» до бюджету їх фінансування.
Звістка викликала щире здивування гостя зі столиці – заступника профільного міністра Віктора Шафранського. Мовляв, як можна виділяти гроші на те, чого нема.
Однак нашим чиновникам до такого не звикати. Як відомо, раніше центри вже створювали, щоправда, суто формально. Наче й не зовсім на папері, наче й керівники були і гроші отримували, а де-факто не діяли. Тому торік, пояснила Ольга Малець, депутати зробили «крок назад» і припинили їхню «рехворматорську» діяльність.
І ось тепер до старої ідеї чомусь вирішили повернутися. І це при тому, що у громадськості і раніше виникали серйозні підозри у банальному «викачуванні» бюджетних коштів через такі заклади.
Натомість Віктор Шафранський порадив зробити у Чернігові розмежування первинної і вторинної ланок охорони здоров`я та побудувати 10 амбулаторій загальної практики сімейної медицини.
«Мені приємно скористатися запрошенням Владислава Атрошенка і відвідати Чернігів, приємно відчувати розуміння того, що у місті готові рухатися в тому напрямку, яким рухається весь цивілізований світ, – зазначив заступник міністра. – Ми маємо дбати про створення системи сімейної медицини, що була б класичною, взірцевою і яка б на протязі 2-3 років дала розуміння, що доступ до медичної допомоги покращився. Альтернативи розвитку первинної ланки на таких засадах не існує».
Під час «круглого столу» мер Чернігова поставив Віктора Шафранського та інших запрошених столичних гостей у скандально незручну ситуацію. Виголосивши вступну промову, він вирушив на інший захід до кінотеатру Щорса. Пообіцяв повернутися за 10-15 хвилин, а з`явився аж через … годину.
Заступник міністра поспішав на зустріч в облдержадміністрацію і мусив піти. Відтак Меморандум щодо співробітництва між міськрадою та Української асоціації сімейної медицини президент останньої Лариса Матюха підписала з Владиславом Атрошенком за відсутності Віктора Шафранського (в тексті документа зазначено: «в присутності»).

Добавлено: 4-03-2016, 09:35
0
0

Похожие публикации


Наверх