онлайн казино Украины

Старий «шлейф» нового заступника

Старий «шлейф» нового заступникаПід час обговорення кандидатури на посаду заступника Чернігівського міського голови з питань архітектури і земельних відносин Валерія Бондарчука, Владислав Атрошенко повідомив, що знайомий з цією людиною вже 6 років та зауважив, що той допомагав йому з деякими питаннями і представив його, як фахівця й «рівновіддаленим від всіх чернігівських забудовників».
Від чернігівських – так, але хіба в Чернігові працюють виключно місцеві забудовники?
Так Атрошенко захищав Бондарчука від моїх «нападок», що стосувались роботи Бондарчука в компаніях, засновниками яких є дуже сумнівні донецько-макіївсько-кримські персонажі.
В свою чергу, Валерій Бондарчук і на комісіях і сьогодні під час свого виступу з трибуни міськради неодноразово хизувався і писав про це в своєму резюме (вже видаленому з сайту пошуку роботи), що він в будівництві вже 12 років, саме він спроектував готель «Олімп» і баскетбольну арену в місті Донецьку, а також офісні центри на вул. Сагайдачного, 3 та 17 у Києві, готель «Автограф», котрий більше відомий, як «Алфавіто» тощо. Але про саме цікаве чомусь не розказав.
Наприклад, на сайті Держархбудінспекції міститься декларація про готовність реконструйованого ПАТ «Шахта ім. Засядька» донецького готелю «Олімп» до експлуатації. Проектувальником цієї реконструкції, як і зазначено в резюме Бондарчука, було ТОВ «Атлас-проект», де він працював з 2008 по 2011 рік, але серед засновників цієї фірми увагу привертає прізвище Андрія Манжелея.
Перший текстовий результат, який видає Google за відповідним запитом – це стаття в «Наші гроші» – «Кум Ківалова дав 53 мільйона на ремонт Вищої ради юстиції туркам Юрушева». Андрій Манжелей є племінником Леоніда Юрушева, бізнесмена-олігарха родом з Донецька, котрий разом з родиною (дружиною й донькою) володіють готелями «Рів’ера», «Фермонт», «Алфавіто» (той самий, котрий також проектував новий заступник міського голови) і п’ятизірковим «Інтерконтиненталем», розташованим неподалік від Михайлівського золотоверхого собору.
Дуже гарний сюжет про Юрушева і про його бізнес зняли журналісти «Схеми: корупція в деталях». Переглядаючи цей сюжет, варто пригадати, що заступником голови парламентського комітету з питань транспорту з грудня 2014 року по грудень 2015 був саме нинішній Чернігівський міський голова.
Офісний центр на Сагайдачного, 3 також за проектом призначеного заступника Атрошенка будувала фірма племінника Юрушева – ТОВ "Мастербуд", серед засновників котрої увагу привертає прізвище Тетяни Лебедєвої, адже на другій сесії Чернігівської міської ради кандидатом на посаду першого заступника міського голови пропонувалась кандидатура Веніаміна Лебедєва, котрий до банкрутства "Авант-банка" був його головою правління. Як відомо "Авант-банк" пов'язується з нинішнім народним депутатом від БПП, котрий (до речі, в тому ж році, коли Атрошенко познайомився з Бондарчуком) балотувався на посаду Чернігівського міського голови – Олексієм Савченко. Хоча не виключено, що засновником ТОВ "Мастербуд" не є дружина партнера Савченка і це звичайний збіг.
Але чи є збігом те, що Олексій Савченко, за інформацією багатьох джерел, був начальником служби безпеки банку з дивною назвою "Персональний компьютер" (Перкомбанк), котрий в 2004 році став називатися "Родовід-банком" і керувати ним став Сергій Дядечко, з котрим, як повідомив сьогодні Валерій Бондарчук, останній був знайомий і мав ділові стосунки, адже саме Сергій Дядечко був донедавна керівником ТОВ "РБ-Буд-інвест" і приймав Бондарчука на роботу до себе в компанію, котра була замовником будівництва баскетбольної арени в Донецьку, а дружина Дядечка разом з членом наглядової ради Єврейської громади Донбасу і засновником Донецької міської федерації карате Сергієм Нузброхом (з банківської комірки котрого нещодавно співробітниками СБУ було вилучено "недитячу" суму грошей) входить до складу засновників іншої фірми "Стройінвестгруп", котра в даному будівництві виконувала функції підрядника.
Далі – цікавіше…
Будівля, де до банкрутства розміщувався офіс "Родовід-Банку" (Сагайдачного, 17), котрий можна побачити на панорамному фото Google Maps праворуч від нерухомих активів Юрушева (офісний центр на Сагайдачного, 3 і готелю "Рів'єра") також будувався за проектом Бондарчука. Ще одна будівля, де також розміщувався офіс "Родовід -Банку" по вулиці Суворова, 4 в свій час також була реконструйована за його проектом. Але зараз в цій будівлі розмістився Банк "Союз" того ж самого вищезгаданого Сергія Дядечка, поруч з яким знову ж таки фігурує прізвище Олексія Савченка. Також на Суворова, 4 зареєстровані інші підконтрольні Дядечку та його партнерам фірми, як ось "РБ-Буд-Інвест", "РБ-Капітал-груп" , а також фірма "АПЛ-Груп", до складу засновників яких входять родичі і підлеглі покійного Василя Джарти, а також дружина нинішнього віце-премєра Криму – Алла Нахлупіна.
Але у "Родовід-Банку" був ще один офіс в самому серці Києва по провулку Рильскому, 4, де в 2010 році (коли Атрошенко познайомився з Бондарчуком) розміщувався передвиборчий штаб Віктора Януковича, а після його перемоги на виборах президента в ньому оселився "єнакіївський" авторитет з мандатом народного депутата Юрій Іванющенко, прізвище котрого постійно фігурує у зв'язці з усіма вищеназваними особами і компаніями. І навіть є те, що зв'язує його і з чинним Чернгівським міським головою.
* * *
Можливо, все перелічене вище не має відношення до особи нового заступника Чернігівського міського голови і він був спочатку звичайним головним інженером, а потім пересічним директором з будівництва, котрий не вникав і не був в курсі, хто стоїть за всіма тими проектами, котрі він розробляв, але особисто я не повірю, що ото все, що набудовано за його проектами, будувалась без хабарів та/або зв'язків.
І все ж таки я гадаю, що ця кандидатура з'явилась або завдяки протекції Юрушева, або Савченка, ну а 30 голосів за цю кандидатуру (хоча НК ще 2 тижні тому був проти цього призначення) свідчить про те, що в Чернігівській міській раді "рулять" договорняки з елементами узурпації, а не прагматизм і здоровий глузд.

Добавлено: 3-03-2016, 11:02
0
0

Похожие публикации


Наверх