онлайн казино Украины

Атрошенко заробляє на міській землі в обхід бюджету?

Атрошенко заробляє на міській землі в обхід бюджету?Понад півтора роки пов’язана з діючим мером Чернігова компанія за безцінь користувалася міською землею і заробляла на ній, експлуатуючи як автостоянку.
Співпраця Владислава Атрошенка з «ОПГ» підтвердилася документально. Наприкінці 2013 року був укладений інвестиційний договір між ТОВ «НТ-Грандвіс» (серед засновників – сам Атрошенко та його батько) і КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» щодо земельної ділянки на вул. Котляревського, 25-а.
Договір передбачав, що до 31 грудня 2015 року «Грандвіс» має на даній ділянці звести будівлі та споруди для автотранспорту та дорожнього господарства (нинішні гаражні, бокси та диспетчерська), а КП «Дільниця…» – прийняти результати робіт та оплатити їх шляхом передачі створеного об’єкту інвестору.
«Метою діяльності сторін за цим договором (про співробітництво під час будування гаражів) є задоволення суспільних потреб шляхом організації якісного обслуговування населення, забезпечення благоустрою та приведення інфраструктури міста до узгодженого архітектурного стилю».
Таким чином, на думку народного депутата Атрошенка (за три тижні до голосування за закони 16 січня), задовольнити суспільні потреби чернігівців та привести інфраструктуру міста до узгодженого архітектурного стилю можна шляхом побудови його фірмою гаражних боксів та диспетчерської.
І не аби де, а поруч з офісом кабельного оператора «Основа», яким володіють не чужі Атрошенку люди. День здачі в експлуатацію гаражів на Котляревського, 25-а, ймовірно, і слід вважати днем задоволення суспільних потреб городян.
Щодо фінансового боку питання, то за користування землею ТОВ «НТ-Грандвіс» сплачувало тільки земельний податок (про інше – ані в інвестиційному договорі, ні в договорі про співпрацю не йдеться). Отож, пов’язана з мером Чернігова компанія діяла за тією самої схемою (в обхід плати за оренду землі), за яку міський голова 3 тижні тому назвав КП «Дільниця…» організованим злочинним угрупованням.
На момент укладання інвестиційного договору на території даної ділянки функціонувала автостоянка. Судячи по фотознімкам на червень 2015 року, діяла вона і минулого літа, тобто понад 1,5 року після укладання угоди між КП «Дільниця…» та ТОВ «НТ-Грандвіс». Чи йшли зароблені автостоянкою гроші у кишені «Грандвісу», чи третій особі, якій структури мера надали автостоянку у платне користування, – не так важливо. Важливіше, що весь цей час ТОВ «НТ-Грандвіс» на землі, яка належить територіальній громаді міста Чернігова, заробляв, сплачуючи за це лише мізерний земельний податок.
Як зазначалося під час звіту комісії з перевірки діяльності КП «Дільниця…», місто втрачало землю і не отримувало за це жодної компенсації. Як бачимо, приклав до цього руку і тодішній народний депутат Владислав Атрошенко.
Згідно з рішенням Чернігівської міськради «Про затвердження ставок земельного податку та встановлення розміру орендної плати в місті Чернігові», розмір орендної плати за землю автотехобслуговування (АЗС, мийки, СТО тощо) встановлений на рівні 4- кратного розміру земельного податку. З цього, враховуючи слова Владислава Атрошенка від 9 лютого, слідує, що за 2 роки користування землею на Котляревського, 25-а, ТОВ «НТ-Грандвіс» платило тільки 25% від передбаченої міськрадою плати.
На продовженні сесії Чернігівської міської ради, що почнеться о 10-й годині 1-го березня, буде розглядатися і питання про передачу в оренду на 5 років земельної ділянки на Котляревського, 25-а. Після дворічного користування землею за копійки, тепер ТОВ «НТ-Грандвіс» хоче її орендувати.

Добавлено: 1-03-2016, 09:51
0
0

Похожие публикации


Наверх