онлайн казино Украины

СБУ кришує Атрошенка?

СБУ кришує Атрошенка?Людина, обличчя якої було «замилене» телеканалом «Дитинець» у сюжеті про роботу комісії по КП «Дільниця…», є підполковником Служби безпеки України та радником міського голови.
Про це Svoboda.fm повідомили кілька джерел, у той час як прес-служба УСБУ у Чернігівській області уникає будь-яких коментарів.
Сюжет був показаний 9 лютого. У ньому інформувалося про роботу комісії з перевірки діяльності КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста», утвореної розпорядженням чернігівського мера від 20 січня 2016 року.
Під час монтажу відеосюжету з відеофрагментів зустрічі міського голови з членами комісії обличчя одного з них «замилили». Така процедура була проведена і з фрагментами, коли члени комісії чекають на запрошення міського голови у його приймальні.
На захід були запрошені тільки представники двох ЗМІ: комунального телебачення ТРК «Новий Чернігів» (фінансується зокрема з міського бюджету) та телеканалу «Дитинець» (підконтрольного міському голові в інший спосіб).
У своєму 5-хвилинному сюжеті «комунальники» усіляко уникали показувати «замиленого», але одного разу він все ж таки у кадрі промайнув. Натомість на сайті міської ради та на сторінці Владислав Атрошенка у соціальній мережі Фейсбук, де були викладені фото із зустрічі, обличчя «замиленого товаріща» видно чітко, але тільки у профіль.
«Прихованим» виявився підполковник СБУ Геннадій Осипенко, який у затвердженому мером Чернігова складі комісії значиться заступником її голови та включений до списку, як радник мера. Представником спецслужб ідентифікували замиленого кілька власних джерел svoboda.fm. Про належність пана Осипенка до СБУ повідомив у соціальних мережах і член комісії Олександр Гашпар.
Керівник прес-служби УСБУ в Чернігівській області, пославшись на лікарняний, коментувати роботу пана Осипенка у відомстві відмовився, повідомивши тільки, що людина з таким прізвищем у чернігівському СБУ працює. Його посаду та звання не назвав, аргументувавши, що викриття таких даних заборонено (ну а як же інакше). Інформацію щодо причин залучення Геннадія Осипенка до роботи комісії міської ради та суміщення ним роботи в органах з посадою радника міського голови обіцяв надати за кілька днів, після одужання. Через тиждень керівник прес-служби перестав виходити на зв'язок.
Законодавство забороняє працівникам СБУ суміщати свою роботу з іншими оплачуваними видами діяльності. Крім того, у своїй оперативно-службовій діяльності регіональні органи СБУ є незалежними від органів місцевої державної адміністрації та місцевого самоврядування, посадових осіб, партій і рухів.
Звісно, пан Осипенко навряд чи порушує ці закони, проте той факт, що він є радником міського голови може свідчити про його близькість до Владислава Атрошенка. Скажімо, інший радник міського голови, Дмитро Федоров, є давнім бізнес-партнером керівника міста.
Про мерського радника Віктора Пригару, у часи виборчої кампанії, писали, що він начебто брав участь у скупці голосів на користь кандидата Атрошенка тощо (тільки не подумайте, що це звинувачення – так у суспільстві називають оплату агітаторам).
Отож, і Осипенко, певне, чимось корисним для мера відмітився. Та й навряд чи б Атрошенко у радники чекіста запросив, щоб той слідкував, чи не порушує мер своєю діяльністю державної безпеки. Якщо порушить, то сбушники і так мають до нього прийти, без запрошення. Чи для того й призначив, щоб не прийшли?
Цікаво, чи не відволікає пана Осипенка від прямих обов’язків робота радником міського голови, а також членство у комісії по дослідженню КП «Дільниця…»? Невже діяльність комунального підприємства, що слідкує за спилянням дерев, рекламними скріпками і таке подібне, якою б корумпованою вона не була, загрожує державній безпеці?
Чи не тому СБУ проґавила Крим та допустила війну на Донбасі, що її співробітники, замість виконання прямих обов’язків, займалися зовнішньою рекламою, сухими деревами та законністю встановлення кіосків для ремонту взуття?
До речі. Можливо, це просто збіг обставин, але у Чернігові за однією й тією ж адресою проживали (проживають) чоловік на ім’я Осипенко Геннадій Миколайович (повне співпадіння з радником мера) 1976 року народження і Осипенко Людмила Василівна 1981 року народження. Дуже схоже на чоловіка та дружину.

Жінка з таким ім’ям працює головним бухгалтером комунального підприємства «Чернігівбудінвест» Чернігівської міської ради , відомого не тільки своїми жаданими більшістю городян зарплатами, а й регулярними земельними скандалами.

Добавлено: 17-02-2016, 09:39
0
0

Похожие публикации


Наверх