онлайн казино Украины

Чи забере Атрошенко занедбану землю у Лукашук-Пригоди в центрі Чернігова?

Чи забере Атрошенко занедбану землю у Лукашук-Пригоди в центрі Чернігова?Тисячі чернігівців проходять повз центральний ринок, поруч з магазином АТБ і йдуть з проспекту Перемоги до Воскресенської церкви чи автовокзалу.
Майже тиждень з 5 по 11 лютого вони бачили, як повалився паркан і відкрився унікальний краєвид безгосподарності в центрі Чернігова. Сміття. Занедбана територія, напіврозвалені обгорілі будинки. "Макдональдз" в перспективі, на задньому плані.
Неподобство добре проглядалося на центральну магістраль міста - проспект Перемоги.

Нещодавно такі паркани під час ЩОДЕННИХ об’їздів бачили інспектори «Дільниці з контролю за благоустроєм міста», виходили на власників ділянки і паркан піднімали, латали.
ОПГ – «организованная преступная группировка»
Однак Дільниця з легкої руки чернігівського міського голови Владислава Атрошенка перетворилось на ОПГ . Українською - «організоване злочинне угрупування», яке підлягає розформуванню.
Обов’язки моніторингу благоустрою та усунення порушень, очевидно треба покласти на когось іншого. От тільки кого?
Може на громадських засадах на Атрошенка? Ломака? Криченка? Гаруса? Савенка?
Хоча я відмовляюсь. У мене машини нема. Можу тільки фото і відео викладати на сайт міськради, якщо створите там рубрику «Від чернігівців».
Але суть не в тому. А щодо «організованого злочинного угрупування» - зрозумів відомий принцип роботи – вали все на попередників, щоб не було видно твоїх недоліків.
До речі, дев’ять місяців працював у Дільниці і показував стан благоустрою Чернігова. І на білій зарплаті! На відміну, наприклад, від охорони Атрошенка, яка була «волонтерами» у філармонії.
Але повернемось до занедбаної ділянки землі в центрі Чернігова.
Вотчина Лукашук
Уже десяток років ця ділянка існує, як резервація бомжів. Там на місці дворів і проведених розкопок уже виросли дерева…

А депутати міської ради уже кілька скликань миряться, що в центрі історичного Чернігова, на центральній магістралі знаходиться такий чиряк. І раз на 2 роки акуратно продовжують оренду цієї земельної ділянки.
Як було, наприклад, на 6 сесії 6-го скликання у січні 2011 року. Питання називалося
«Про надання, вилучення і передачу земельних ділянок юридичним та фізичним особам в межах м. Чернігова, надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою та затвердження проекту землеустрою щодо встановлення меж та розмірів захисних смуг річки Десна та водойми».
Читаємо пункти: «59. У зв’язку із закінченням строку дії договору оренди земельної ділянки, Лукашук Тамарі Василівні передати земельну ділянку в короткострокову оренду, строком на 2 роки у кварталі проспекту Перемоги – вул. Комсомольської – вул. Примакова загальною площею0,0665 га для проектування та будівництва торгівельно-ділового комплексу (землі житлової та громадської забудови, коефіцієнт функціонального використання = 2,5 – комерційне використання), у тому числі: 59.1 Площею 0,0632 га, ділянка № 1. 59.2 Площею 0,0033 га, ділянка № 2.»

І далі:
«60. У зв’язку із закінченням строку дії договору оренди земельної ділянки, Лукашук Тамарі Василівні передати земельну ділянку в короткострокову оренду, строком на 2 роки, площею 0,0441 га по вул. Примакова, 14 для проектування та будівництва торгівельно-ділового комплексу. (Землі житлової та громадської забудови, коефіцієнт функціонального використання = 2,5 – комерційне використання).
61. У зв’язку із закінченням строку дії договору оренди земельної ділянки, Лукашук Тамарі Василівні передати земельну ділянку в короткострокову оренду, строком на 2 роки, площею 0,0111 га по вул. Комсомольській, 41 для проектування та будівництва торгівельно-ділового комплексу. (Землі житлової та громадської забудови, коефіцієнт функціонального використання = 2,5 – комерційне використання)».
Чи можуть Лукашук і Пригода нормальний паркан поставити?
Хто ж така Лукашук? Це, як водиться в чернігівському сімейному бізнесі, мама дуже шанованого віку. Усім займається її син підприємець Володимир Васильович Пригода.

На фотографії, яку ви бачите, зображений цей пребілий чоловік.
Йому по силі також займатися бізнесом. Це він разом з мамою володіє "Аптекою №1 ТМ" у Чернігові на вулиці Шевченка, 4. Це все інформація з відкритих джерел.
При цьому розмір статутного внеску Володимира майже удвічі менший, ніж у його мами.

Знімок початку осені минулого року. Зараз споруда цієї найстарішої аптеки в Чернігові виглядає по-іншому. Там червоно-чорні тони і напис «Вікна, двері».
Це не єдиний бізнес шановного Володимира Васильовича. Він займається й іншими видами -автозапчастини тощо.
Ну, і на здоров’я!
Але, якщо не сила стежити за порядком на орендованій мамою землі, треба її позбуватися і віддати, або продати іншим. Як було на 5 сесії 6-го скликання у січні 2011 року.
Пригадуєте питання «Про надання, вилучення і передачу земельних ділянок юридичним та фізичним особам в межах м. Чернігова та надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою»? Там був пункт:
«81. Враховуючи договір купівлі – продажу нерухомого майна від 12.10.2010 № 5592, вилучити із короткострокової оренди Маковецької Валентини Михайлівни та Лукашук Тамари Василівни земельну ділянку площею 0,0237 га по вул. Гетьмана Полуботка, 18 за згодою орендарів, в тому числі: 0,0015 га – територія загального користування».

Слово дав – слово забрав!
Знайти Володимира Пригоду вкрай складно. Листуватися також вкрай важко. Хоча у відкритих джерелах знаходяться різні з мамою адреси, але один однаковий домашній телефон!
Та не намагайтеся по ньому додзвонитися. Не вдасться. Краще треба дістати номер мобільника у його знайомих чи партнерів.
4 місяці тому, коли черговий раз упав паркан на кварталі Перемоги – вул. Комсомольської – вул. Примакова, я випадково зустрів його в фотосалоні і запитав:
-Пане Володимире, а коли ви врешті-решт поставите нормальний паркан на орендованій вашою мамою землі?
-Ось-ось закінчиться тендер і там буде нормальний європейський паркан, - сказав Володимир Пригода.
«Людина слова!» - подумав я. Нарешті буде паркан.
Який там європейський паркан ви можете переконатися на знімках нижче і на відео, відзнятому у 5 днів тому.
Цього б матеріалу взагалі б не було, якби Пригода дотримав СЛОВА. Адже слідкувати за благоустроєм і ефективним використанням землі – функція влади і насамперед депутатів міськради в конкретному випадку. Але якщо вони цього не роблять, у громадян терпець уривається.

Скільки можна попереджати Пригоду?
«Організоване злочинне угрупування» за словами міського голови Атрошенка, а саме комунальне підприємство «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» обстежувало стан земельної ділянки Пригоди-Лукашук «щодо дотримання Правил благоустрою м. Чернігова».
«Угрупування» писало «маляви». Одна з останніх - у жовтні 2015 року:
«У ході обстеження ділянок у кварталі проспекту Перемоги – вул. Комсомольської – вул. Примакова загальною площею 0,0665 га для проектування та будівництва торгівельно-ділового комплексу (землі житлової та громадської забудови, площею 0,0441 га), по вул. Примакова, 14 для проектування та будівництва торгівельно-ділового комплексу та площею 0,0111 га по вул. Комсомольській, 41 для проектування та будівництва торгівельно-ділового комплексу, які знаходяться в оренді Вашої матері Лукашук Тамари Василівни, виявлено ряд порушень вищевказаних Правил».
Бла-бла-бла…
«Просимо вжити заходів з виправлення виявлених недоліків та звертаємо Вашу увагу на дотримання Правил благоустрою території міста Чернігова, а також те, що їх порушення тягне за собою адміністративну відповідальність згідно з чинним законодавством».
Чхання Пригоди і три виходи
Пригода чхав на листи щастя «організованого злочинного угрупування»!
Але «угрупування» замість Артема Стаха, очолив колишній помічник народних депутатів Валерія Куліча і Владислава Атрошенка – Сергій Гарус. (Десь я чув, якщо мафію неможливо побороти, то треба її очолити ).

Виявляється Гарус, за його словами, уже тричі викликав Пригоду. І це траплялося до того, як було зняте це останнє відео.
Допомогло, як мертвому припарка
А ви, чернігівці, як думаєте?
1. Хай Пригода і далі латає паркан у центрі міста?
2. Хай поставить європейський паркан?
3. Чи треба, щоб депутати забрали у його мами землю і передали інвестору, який здатен її забудувати і не ганьбити місто в очах туристів і самих чернігівців ?

Добавлено: 13-02-2016, 09:08
0
0

Похожие публикации


Наверх