онлайн казино Украины

Як «поліпшували» екологію Чернігова останні 5 років? Громадськість вимагає звіту

Як «поліпшували» екологію Чернігова останні 5 років? Громадськість вимагає звітуЯк і обіцяв, міський голова Владислав Атрошенко виніс на громадське обговорення проект «Програми поліпшення екологічного стану Чернігова на 2016-2017 роки».
Щоправда, засідання «круглого столу» у міській раді за участю зацікавлених депутатів, чиновників, громадських діячів та екологів не обійшлося без скандалу.
Перш аніж обговорювати нову екопрограму, громадські активісти вимагали від міської влади повноцінного звіту за виконання старої.
«У нас колективне звернення оприлюднити повний, чіткий, конкретний звіт за всі 5 років минулої програми поліпшення екології міста Чернігова. Він повинен бути обов’язково, але не в такому вигляді, в якому нам надають працівники міської ради», – зазначили представники громадськості, звертаючись безпосередньо до Владислава Атрошенка.
Той пояснив, що не встигає віддавати письмові розпорядження.
«Якщо ви не будете виконувати усні, будете покарані, – пообіцяв міський голова своїм підлеглим. – Усне розпорядження – оприлюднити! Якщо є звіт, оприлюднюйте його на сайті міської ради, адже це не потребує спеціального обговорення. Єдине, наскільки цей звіт є якісним. 32 мільйони гривень розписати не просто, але й не складно».
Остання фраза викликала у залі нервовий сміх.
Що й не дивно, адже за новою програмою, яку презентувала завідувач сектору екології управління ЖКГ міської ради Наталія Новак, розписати пропонують куди меншу суму – понад 18 мільйонів. За її словами, програма спрямована на охорону і раціональне використання водних ресурсів, бережливе використання земель, рослинних ресурсів та тваринного світу, а також збереження природно-заповідного фонду і організацію системи екологічного моніторингу довкілля. На розчищення русла річки Стрижень на ділянці від вулиці Героїв Чорнобиля до вулиці Київська цьогоріч планують виділити майже 3,5 мільйони гривень.
2,5 години палких дебатів (активні учасники – громадський діяч Олександр Гашпар, голова Громадської ради при Державній екоінспекції у Чернігівській області Костянтин Шихальов, депутат міської ради Ігор Андрійченко та інші) виявили неабияку гостроту екологічних проблем міста над Десною, про вирішення яких місцеві чиновники, як виявилося, не дуже то і дбають, коли вже доходить до діла. Це не «паперові» програми клепати.
Як наслідок, майже половину з положень проекту домовилися зняти з обговорення і скерувати на доопрацювання, аби за тиждень повернутися до розгляду.

Добавлено: 11-02-2016, 09:01
0
0

Похожие публикации


Наверх