онлайн казино Украины

«Тільки разом!»: Патріоти провели у Чернігові марш на підтримку політв’язнів

«Тільки разом!»: Патріоти провели у Чернігові марш на підтримку політв’язнівМарш на підтримку політв`язнів увечері 30 січня провели активісти Правого сектора, ВО «Тризуб» ім. С. Бандери, Національного Альянсу, Жіночої Січі, бійці добровольчих батальйонів та інші патріоти.
Організатори присвятили ходу чернігівським проспектом Миру Дню пам`яті Героїв Крут, що відзначається нині.
Патріоти зібралися біля Мегацентру і рушили з прапорами та смолоскипами до Красної площі. «Пам`ятай чужинець: тут господар – українець!», «Путін – х … о», «Слава нації – смерть ворогам!» - ці та інші гасла вигукували вони дорогою.
Зупинилися лише раз, аби помолитися біля стели загиблим воїнам АТО. Після того попрямували Алеєю Героїв до пам’ятного знака «Борцям за волю України», де священики о. Євген та о. Петро з Катерининської церкви відслужили панахиду за загиблими патріотами і разом з усіма присутніми вчинили молитву.
«Ми повинні бути разом не для того, аби «вовки» роздерли Україну на шматки, як це було у минулі часи, а для того, щоб її зберегти в єдності, Божій благодаті, - звернувся до учасників акції о. Петро. – Ми маємо бути єдині, іноді прощаючи одне одному всі незгоди. Нам треба знаходити спільний знаменник, щоб зміцнити нашу державу».
Про історичні паралелі між подвигами крутянських героїв та наших доблесних захисників, які нині на Сході України відстоюють незалежність України, говорив о. Євген. «98 років тому під Крутами наші юні герої загинули і зараз відбувається майже те ж, що й тоді, - зазначив він. - Хлопці пішли на Схід, Луганськ, Донецьк, утримували аеропорт - наші Фермопіли-Крути.
Вони проливали кров, повернулися живими, а їх тепер саджають. Я знаю трьох чоловік, яких зараз кинули за грати: двох у Чернігові, одного у Львові. Це наші земляки, патріоти, яких знаю змалку. Все тому, що влада їх боїться, нас боїться! При владі є неукраїнці, при владі є вороги! Свободу – Пухлому, Іранцю, киянам, черкащанкам, одеситам, усім нашим друзям, які нині в застінках цієї держави».
Про земляків-патріотів, що боролися за Україну, а отримують замість нагород лише репресії, говорили їхні побратими. «Їх кидають у тюрми, катують, їхні родини переслідують. У всіх нас є друзі за гратами нинішнього режиму. Активісти «Свободи», «Січі» і Правого сектору, бійці батальйонів «Азов», ОУН, лідер найбільшого волонтерського центру тепер у в’язниці.
Чи є справедливість у діях влади? Закликаємо всі патріотичні сили об`єднатися, якщо хочемо витягнути наших бойових товаришів з-за грат. Тільки разом!», - наголосили організатори.

Добавлено: 30-01-2016, 11:05
0
0

Похожие публикации


Наверх