онлайн казино Украины

У Чернігові відкрили консульство Латвії

У Чернігові відкрили консульство ЛатвіїПерше Почесне консульство іноземної держави в Чернігові та третє Латвійської Республіки в України урочисто відкрили сьогодні в обласному центрі по вул. Горького, 23.
В урочистостях взяли участь посол Латвії в Україні Юріс Пойканс, Почесний консул Латвійської Республіки в Чернігові Олена Вишнякова, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.
За словами Юріса Пойканса, сьогодні відкрито нову сторінку у відносинах між Латвією і Україною. «Ми будуємо стосунки не на порожньому місці, наш Почесний консул активно працював над зміцненням зв’язків між Латвійською Республікою та Чернігівщиною в економічній та гуманітарній сфері, - зазначив він. – Ми зі свого боку завжди готові підтримати Чернігів, його людей. Ми знаємо, наскільки дорого коштувало Чернігову і області відстоювання незалежності України. Латвія, наше самоуправління і депутати сприяли допомозі дітям та іншим постраждалим під час АТО і будемо співпрацювати в цій сфері і надалі. Латвія і Чернігів можуть створити гарний майданчик для розвитку відносин між двома державами».
Як розповів голова облдержадміністрації Валерій Куліч, минулого тижня латвійською стороною по лінії Червоного Хреста було передано обладнання для Чернігівського військового шпиталю на суму понад 50 тисяч євро. У зв’язку з цим сьогодні під час зустрічі з Ю. Пойкансом очільник області передав вдячність голові Асоціації міст Латвійської Республіки. Крім того, минулого літа, нагадав В. Куліч, «наші діти мали змогу оздоровитися у Латвії». «Відкриття консульства дасть можливість швидко обмінюватися інформацією і зміцнити ті відносини, які є», - підкреслив він.
На думку В. Атрошенка, консульство слугуватиме обміну досвідом, аби надалі збільшити товарообіг між двома країнами, надходження податків. «Під час спілкування в облдержадміністрації ми домовилися, що в найближчі місяці ми організуємо робочу зустріч з обміну досвідом у Латвії. Нас найбільше цікавить, як організоване місцеве самоуправління там, як працює електронне урядування, як влаштовано медицину», - наголосив мер Чернігова.
Голова обласної ради Ігор Вдовенко був більш красномовним. За його твердженням, з відкриттям Почесного консульства «ми будемо вважати Чернігів північною столицею України».
Посол, Почесний консул та почесні гості перерізали символічну «червону стрічку». Як уточнив Ю. Пойканс спеціально для «Свободи. ФМ», звернення до консульської установи має пришвидшити оформлення та організацію подорожей і налагодження контактів між культурними, мистецькими, громадськими спільнотами, журналістами, митцями Чернігівщини і Латвії. Що ж до інших громадян, то швидкість проходження процедури отримання візи, як і раніше, залежить від посольства Латвійської Республіки у Києві.
Наразі Почесне консульство розміщено у приміщенні, де раніше відкрився культурно-просвітницький центр LatviArt.

Добавлено: 26-01-2016, 10:22
0
0

Похожие публикации


Наверх