онлайн казино Украины

На субсидію можуть розраховувати навіть підприємці

На субсидію можуть розраховувати навіть підприємціСума, яку було спрямовано на житлові субсидії торік в області, у 9,2 рази перевищила показники попереднього року. Про це під час прес-брифінгу повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін.
За його словами, з травня 2015 року, відколи надання субсидій було значно спрощено, ними змогло скористатися набагато більше мешканців Чернігівщини, ніж до того.
Зокрема у грудні 200,7 тисяч родин. На це спрямовано 473,8 мільйона гривень.
Як не дивно, але стереотип, що субсидіями користуються самі пенсіонери та безробітні, подолано. На допомогу в оплаті «комуналки» можуть тепер розраховувати і підприємці 1, 2 та 3 категорій, які, либонь, не здогадуються про це. «Мабуть, вони не досить обізнані, що мають право на субсидію, для них передбачено зміни в законодавстві», - сказав О. Русін.
Він розвіяв сумніви щодо занадто великих сум у квитанціях, які компенсує держава. Тому, хто непричетний до махінацій, повертати кошти не доведеться. Більше того, «випалювати» залишок, аби не зменшили нараховану субсидію, тепер не треба. Отримувачів, навпаки, стимулюють економити енергоносії.
Зекономлене цього місяця дозволить вже наступного зменшити обов’язковий платіж. «Сьогодні від людини не вимагають суворо дотримуватися призначеної норми. Надлишкові суми зараховуватимуться в обов’язковий платіж на наступний період. Це досить суттєва зміна в законодавстві», - наголосив чиновник.
Тим, хто довіряє свої «кровні» банкам, теж побоюватися соцзабезу не варто. Розмір дивідендів за депозитами нині ніяк не впливає на суму субсидії, запевнив О. Русін

Добавлено: 13-01-2016, 09:54
0
0

Похожие публикации


Наверх