онлайн казино Украины

«Ресурс» дає бійцям АТО «Точку опори»

«Ресурс» дає бійцям АТО «Точку опори»Проект «Точка опори», за підтримки ГО «МАРТ» (Чернігів) та Євросоюзу, реалізує на Чернігівщині Центр соціально-психологічної реабілітації учасників АТО ГО «Ресурс».
Про це під час прес-конференції у дискусійному клубі «Експертна думка» повідомили його представники – голова Світлана Ющенко та члени правління, волонтери-психологи Ірина Шевчук і Ольга Буковська.
За словами останньої, мета проекту – психолого-соціальна реабілітація демобілізованих бійців та членів їх сімей. Починаючи з вересня, з ними проведено 107 індивідуальних консультацій, 257 інструктажів з методики відновлення опорно-рухового апарату на тренажері «Сухожил», 168 процедур Флоат-терапії, 56 тренінгів, видано спеціальні флаєри. Волонтери центру здійснили 4 виїзди у райони (Менський, Прилуцький, Чернігівський), відвідали родини поранених та загиблих.
Лише цим проектом, як зазначила С. Ющенко, діяльність «Ресурсу» не обмежується. Головною метою є сприяння відновленню психологічного та фізичного здоров`я, соціальній адаптації тимчасово переміщених, мобілізованих, членів сімей загиблих бійців АТО. «Ми створюємо підґрунтя для того, щоб люди могли отримати фахову психологічну допомогу», - підкреслила голова правління ГО «Ресурс».
Починали з того, що їздили у військові гарнізони і навчали навичкам надання першої психологічної допомоги бійців, що відбували на фронт, проводили з ними консультації та реабілітаційні заходи. З вересня 2015 року зусиллями фахівців організації відкрито центр «Ресурс». Знайшли приміщення з 5 кімнат, де разом з демобілізованими бійцями 41-го та 13-го батальйонів зробили ремонт.
За час роботи центру волонтери-психологи надали індивідуальні консультації понад 1000 осіб. Торік у березні організували групи підтримки для воїнів та членів їх сімей і провели з ними близько 80 занять. «Опікуємося долею дітей бійців та загиблих учасників АТО, родин патріотів.
На протязі року ми постійно підтримували з ними зв'язок, вивчали потреби, консультували. Зараз цей напрямок веде Микола Шанський, батько загиблого Андрія Шанського. Завдяки нам цим людям вдалося організуватися, створити ГО «Єдина родина» (об`єднання сімей загиблих) та Спілку воїнів Чернігівщини», - розповіла С. Ющенко.
За її твердженням, упродовж минулого року на тренажері «Сухожил», що встановлено у центрі, проведено понад 400 занять. За допомогою флоат-камери («капсули щастя») відновлюють діяльність нервової та серцево-судинної систем (в активі - 210 сеансів). Ініціювали акцію «Україна без кордонів» (плетіння та передача патріотичних браслетів закордонній діаспорі).
Волонтери працювали в Чернігівському військовому госпіталі, виїздили до психоневрологічної лікарні. Інформаційну та юридичну допомогу клієнтам «Ресурсу» надають ГО «МАРТ» та Спілка юристів України.

Добавлено: 12-01-2016, 10:12
0
0

Похожие публикации


Наверх