онлайн казино Украины

Птахи переживають морози. З нашою допомогою

Птахи переживають морози. З нашою допомогоюСинички і горобці через хвилину озиваються на моє підсипання соняшнику в годівницю. Вони з’являються невідомо звідки і летять десятками.
Напевне гріються десь на горищах, і чекають, коли хтось кине насіння, щоб витрачати менше сил на перельоти і не витрачати енергію.

Я уже писав раніше, що на центральному ринку у нас завжди продається насіння для птахів. І ви можете взяти одразу літри 3, щоб вам вистачило надовго.
Якщо, звичайно, не виростили соняшник на дачі.
На одному зі знімків нижче видно, як синичка їсть насіння. Вона його роздовбує і виїдає зернятко всередині наскільки це можливо.

Пригадуєте, якщо ви взялися підгодовувати синичок, то не кидайте цієї справи. Адже вони надовго запам’ятовують це місце. І в мороз будуть витрачати багато часу і енергії , щоб у пошуку їжі прилетіти і на ваше місце.
Запам’ятайте також, що синички не люблять пшона та крихт хліба. Останній може нанести їм шкоду.
Я нічого не кажу про сало. Це задоволення не з дешевих зараз.
Для синичок треба НЕСОЛОНЕ! Але в магазинах «Сільпо» я бачив найдешевше сало (тонке). Жувати його неможливо (перевірено на собі), але дзьобати можна. Вдасться.
Якщо порізати саме це сало смужками і прив’язати дротиною чи риболовною жилкою, то воно стане у пригоді синичкам. А від солоного сала у птахів болять животи.

Синички із задоволенням їдять насіння дині, гарбуза, кавуна, трохи роздавлені волоські горіхи, арахіс (несолоний!!!), ізюм, сухі вишні, шишечки хмелячи, чорноплідної горобини.
Також можна натерти на тертушці жовток крутого яйця, несолоний сир, нарізаний дрібними кубиками (зі стороною 3-5 мм).
Бо їм холодно. На одній із фото дивіться , як вони сидять на гілках, закриваючи пухом лапки.

У 2016 році з такою несподіваною зимою, до моєї годівнички, у центрі старого Чернігова, поки що, прилітали лише два види птахів. Але якщо ви станете годувати пернатих регулярно, то можете побачити такі несподіванки, що аж дух перехопить.
Ось наприкінці 2014 року, 29 грудня до мене в сад залетів яструб. Він полює за дрібними птахами. Так сталося і того разу. Детальніше в матеріалі, який я написав у той же день:

І завжди пам’ятайте сумну статистику: із 10 синиць, через голод, до весни у морозяну зиму доживає всього 1-2. Із 10 горобців до весни доживе 10 (як і ворон та голубів). Бо лісові птахи не вміють харчуватися зі смітників, як голуби й горобці. Синички ж знищують шкідників, або - якщо їх (шкідників) немає взимку - то вмирають.

Добавлено: 4-01-2016, 09:53
0
0

Похожие публикации


Наверх