онлайн казино Украины

Березенко каже, що його турбує реформа медицини

Березенко каже, що його турбує реформа медицини«Як пролікуватися у лікарні, де на одного хворого держава виділяє усього 7 гривень на день?» - з таким запитанням до народного депутата Сергія Березенка (округ №205, Чернігів) звертається кожен другий виборець.
Відтак, одним із його пріоритетів є реформа медицини.
Про це парламентарій повідомив учора на прес-конференції у Чернігові.
За словами С. Березенка, він постійно вивчає проблеми в окрузі.
«З того, чому ми ще не привернули увагу – це робота медичних закладів і медицини Чернігова. Саме тому я пішов до Комітету з охорони здоров`я. Для мене було серйозним відкриттям, що останнім часом на державному рівні медичною сферою профільне міністерство не займалося», - зізнався народний обранець.
Він став свідком серйозного протистояння своїх колег з головним медиком країни, який давно написав заяву про звільнення.
«Перше, що слід зробити, - призначити нового міністра, - вважає С. Березенко. - Рішення про відставку ми вже підготували і я його підписав. Друге – налагодити роботу міністерства з парламентським Комітетом з охорони здоров`я. Третє – презентувати всій країні публічно, що таке реформа медицини для нашої країни. Як перший крок, ми подали до Верховної Ради проект закону про автономізацію закладів охорони здоров`я».
Його прийняття, впевнений народний депутат, дасть можливість збирати додаткові кошти на спеціальні рахунки лікарень, дофінансовувати лікарів з цих коштів, визначати певний перелік платних послуг і поступово готувати грунт для системи медичного страхування.
«Тоді лікування соціально незахищених буде фінансуватися за рахунок держави, всі інші громадяни купуватимуть страховий поліс самостійно», - пояснив С. Березенко.
З обіцяного ним, але поки що невтіленого – зміна назви місцевого національного педуніверситету імені Т. Шевченка і визнання того, що історія закладу сягає корінням від Чернігівського колегіуму. Відповідна постанова Кабміну була зареєстрована, але чомусь «застрягла» у міністерствах освіти та фінансів (хоча зміна назви особливих коштів не вимагає).
«Освітяни чекають і це великий «мінус», яким треба займатися. Перейменування ЧНПУ в Національний університет «Чернігівський колегіум» дало б можливість розширити перелік спеціальностей для підготовки студентів», - зазначив народний депутат.
Серед інших ініціатив, підтриманих С. Березенком – добудова тролейбусної лінії до мікрорайону Масани, прийняття програми підтримки розвитку електротранспорту України і придбання мінімум 10 тролейбусів у Чернігівського автобусного заводу, закладення у Держбюджет коштів на відновлення футбольного поля стадіону «Юність», закінчення реконструкції фасаду Катерининської церкви тощо.

Добавлено: 21-12-2015, 09:59
0
0

Похожие публикации


Наверх