онлайн казино Украины

Клієнти “Домобудівника” відкрили “фронт боротьби” за житло

Клієнти “Домобудівника” відкрили “фронт боротьби” за житлоВизнання Господарським судом області минулого тижня банкрутом ПАТ “Домобудівник” змусило чернігівців, які купили квартири у недобудованому ним будинку №2 по вулиці Глібова-Красносільського (Масани), активізувати боротьбу за житло.
Більшість з них ще 3 роки тому оформили кредити (сума – від 190 тисяч гривень) і стали учасниками програми “Доступне житло”, що фінансується Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву(далі – фонд). 3 % сплачують вони, ще 13 – держава. ПАТ “Домобудівник” мав здати будинок ще в 4 кварталі 2012 року, але через фінансові труднощі встиг “вигнати” лише 6 поверхів з 9.
Запроваджена на підприємстві процедура санації особливого ефекту не дала. Кажуть, що комітет кредиторів був готовий безкоштовно передати будинок компанії “Укрсівербуд” для добудови та виділення квартир людям. Судова постанова про банкрутство кардинально змінила ситуацію. Чернігівці, що оформляли кредити, побоюються залишитися ні з чим.
Відтак, 14 грудня вони провели установчі збори, де створили ініціативну групу. Як розповів її представник Микола Губар, прийнято рішення “приступити до наполегливої, рішучої, щоденної боротьби за якнайшвидше отримання оплачених квартир”. “Декілька наших “товаришів по нещастю” нині воюють на Сході України. Це спонукає нас відкривати внутрішній “фронт боротьби” за свої та їхні квартири. 14 грудня ми зверталися до облдержадміністрації. Нам сказали: почекайте місяць”, — повідомив він.
Через це ініціативна група 15 грудня прийшла на зустріч до заступника директора чернігівського регіонального управління фонду Олексія Скляра. Активісти передали йому звернення, в якому вимагають вжити необхідних заходів для захисту їхніх інтересів, у зв’язку з банкрутством “Домобудівника”, надати юридичну підтримку, аби знайти вихід з цієї ситуації. Люди просили керівництво фонду навіть стати партнером по боротьбі.

На це О. Скляр у присутності кореспондента ТРК “Свобода. ФМ” відповів стисло: “Як група підтримки виступити можемо”. Коментуючи те, що сталося, він зазначив: за більше, ніж 15 років роботи фонду, подібна ситуація ніколи не виникала.

“З деякими затримками, але громадяни квартири отримували. За нашими програмами “Домобудівник” мав здати 3 будинки: 2 — у Чернігові, 1 — у Ніжині. Ми, як договірна сторона за 3-сторонньою угодою(банк-фонд-людина), свої зобов’язання виконуємо. Але ж є договірні зобов’язання між забудовником(“Домобудівник”) і людиною, які не виконуються”, — констатував О. Скляр.

Ініціативна група також написала звернення до голови обласної ради Ігоря Вдовенка з проханням дати можливість виступити з вказаного питання на сесії “обласного парламенту” 18 грудня.

Добавлено: 17-12-2015, 10:01
0
0

Похожие публикации


Наверх