онлайн казино Украины

Про європейські соціальні стандарти на Чернігівщині можна лише мріяти

Про європейські соціальні стандарти на Чернігівщині можна лише мріятиНа Чернігівщині систематично порушуються права працюючих, норми трудового законодавства та положення Європейської соціальної хартії. На цьому наголосив заступник голови Федерації профспілкових організацій області Петро Чорнорот під час “круглого столу” “Сучасні виклики забезпечення прав людини в Україні”, що відбувся вчора у Чернігові.
Він запропонував подивитися на ситуацію на Чернігівщині з огляду на основні засади Європейської соціальної хартії, яку ратифікувала наша держава.
“Дійсно, порушуються права громадян. Багато людей не можуть знайти собі роботу, мають статус безробітних. Існує дискримінація в оплаті праці жінки і чоловіка. Теза про безпечні умови праці майже абсолютно ігнорується. Та головне, що пересічна людина не може забезпечити себе і свою родину зарплатою, яку отримує”, — констатував П. Чорнорот.

Така ситуація, на його думку, сама по собі є викликом, який потребує реагування. “Тому сьогодні позиція профспілок є такою: якщо ми вже заявили про намір вступити до Євросоюзу, то і маємо вже почати впроваджувати у нас європейські соціальні стандарти. Тобто, мати такі ж зарплату, умови праці, прожитковий мінімум і все те, що зробить кращим добробут кожної працюючої людини”, — підкреслив П. Чорнорот.
Сьогодні ж, за його твердженням, все відбувається навпаки – новий Держбюджет формується за рахунок пенсіонерів, працівників, а також через збільшення податків, замість підвищення рівня зарплати. “Замість того, аби працювала економіка, створювалися нові робочі місця, ми тільки бачимо там, де зверху лежить. Якщо бідні вже пенсіонери, то давайте зробимо їх за межею бідності.

Тому нам треба дуже багато працювати всім разом, аби підвищувати рівень життя і забезпечувати права кожної людини”, — зазначив П. Чорнорот.Учасники “круглого столу” обговорили проблеми дотримання права на захист і правову допомогу, а також трудових і соціально-економічних прав мешканців області.

Добавлено: 10-12-2015, 10:28
0
0

Похожие публикации


Наверх