онлайн казино Украины

Профспілки Чернігівщини провели круглий стіл з прав людини

Профспілки Чернігівщини провели круглий стіл з прав людиниУ Навчально-методичному центрі профспілок відбулося засідання круглого столу “Сучасні виклики забезпечення прав людини в Україні”
Ініціювали й провели круглий стіл Федерація профспілкових організацій Чернігівської області та Центр освіти дорослих “Перспектива” НМЦ профспілок. Захід відбувся в межах відзначення в області Міжнародного дня захисту прав людини.
Організатори мали на меті привернути увагу громадськості до проблеми дотримання прав людини в усіх сферах, активізувати партнерський рух владних структур та громадських організацій щодо попередження порушення прав людини та сприяти утвердженню правової культури в місцевій громаді.
“У заході взяли участь представники державних структур, профспілковий актив, голови обласних комітетів, голови профспілкових організацій, науковці. Ми ми проводимо цей захід спільно з громадськими організаціями, інститутами, які стоять на сторожі прав людини”, — сказав заступник голови Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Петро Чорнорот.
Він акцентував на потребі дотримуватися міжнародних договорів, що стосуються прав людини. Зокрема — Європейської соціальної хартії, підписаної від імені України 1999 року.“Відповідно до Хартії, наша людина має вільно обирати професію і заробляти на життя цією професією, рівні умови праці... І головне — винагороду вона має мати таку, яка забезпечує гідне життя їй та її сім'ї. Ми сьогодні не можемо позитивно сказати щодо жодного пункту Соціальної хартії”, — наголосив Петро Чорнорот.
За інформацією організаторів, захід було проведено, аби привернути увагу громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми дотримання прав людини в усіх сферах (від трудових відносин до відносин у родині), активізувати партнерський рух владних структур та громадських організацій щодо попередження порушення прав людини, сприяти утвердженню правової культури в місцевій громаді.
Під час круглого столу, про стан справ із дотриманням прав людини на Чернігівщині й в Україні загалом розповіла регіональний координатор зі зв'язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Алла Лепеха.
У виступах інших промовців ішлося про формування трудових відносин в Україні,забезпечення трудових прав працівників у сучасних умовах, дотримання соціально-економічних прав, дотримання прав людини в частині доступу до зайнятості, механізм реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу в цивільних і адміністративних справах та ін.
Нагадаємо, що 10 грудня 1948 року Генеральною Асамблеєю ООН ухвалено Загальну декларацію прав людини, що є основою стандартів у сфері прав людини.

Добавлено: 10-12-2015, 10:28
0
0

Похожие публикации


Наверх