онлайн казино Украины

"Чернігівобленерго": "викрутаси" монополіста

"Чернігівобленерго": "викрутаси" монополістаЧернігівським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України розглянуто справу проти ПАТ «Чернігівобленерго» про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
До відділення звернувся споживач щодо безпідставних відключень публічним акціонерним товариством «Чернігівобленерго» (надалі – ПАТ «Чернігівобленерго», Товариство) його будинку від мереж електропостачання.
Відносини між громадянами (споживачами електричної енергії) та енергопостачальниками регулюються Правилами користування електричною енергією для населення, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.1999 №1357 (надалі – Правила).
Товариство в порушення вимог Правил (двічі) відключало помешкання споживача від мереж електропостачання.
За результатами розглянутої справи ухвалено рішення, яким визнано дії ПАТ «Чернігівобленерго» щодо безпідставних припинень постачання електроенергії до будинку споживача, порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку послуг з постачання електроенергії за регульованим тарифом, що призвели до ущемлення інтересів споживача.
На Товариство накладено штраф та зобов’язано відновити електропостачання до помешкання споживача.

Добавлено: 2-12-2015, 11:07
0
0

Похожие публикации


Наверх