онлайн казино Украины

Атрошенко не зміг забрати трудову з парламенту. Як виявилося, через домовленості

Атрошенко не зміг забрати трудову з парламенту. Як виявилося, через домовленостіЗазвичай, журналісти не дуже люблять, коли політики губляться, уникають відповідей, перебігають з теми на тему. Але сьогодні, відвідавши брифінг новообраного мера Чернігова і все ще народного депутата Владислава Атрошенка, вони отримали справжнє задоволення.
Хто буде модератором? Де Савенок?
Відчувалося, що новий міський голова неабияк нервував, але очі були спокійними. Ніби боєць перед битвою. «Домашніх заготовок» тримав у рукаві немало, не знав лише з якої розпочати. І тут В. Атрошенко «згадав», що представляти його нікому, і запропонував у модератори брифінгу нашого колегу, який постраждав під час конфлікту з його охороною, Владислава Савенка. Широким жестом. Кого й могла ця пропозиція збентежити, але не такого «медіа-зубра», як наш Владислав Васильович. Він не лише погодився, але й перевівши захід у формат прес-конференції, сам почав задавати запитання.
В. Атрошенко поінформував про те, що написав заяву про складання повноважень народного депутата. Однак учора Верховна Рада за це не проголосувала(максимум – 213 «за»). «Враховуючи думку членів демократичної коаліції і узагальнену думку всіх політичних сил, на моє прохання, сесія міської ради відтермінована на останній день із визначеного законом строку, - повідомив він. - Тобто 2 тижні після того засідання тервиборчкому, на якому визнано обраними більше двох третин. Відповідне засідання вібулося 18 листопада. Останній термін для скликання сесії – 2 грудня».
Новообраний мер закликав усі політичні сили відповідально віднестися до ситуації, що склалася. «Нас обирали люди, - зазначив він. - Обраний міський голова і необхідно розпочати роботу депутатського корпусу нового скликання. Навіть, якщо буде колізія, навіть коли не буде проголосовано, з якихось причин моя заява про складання повноважень народного депутата. У нас іде опалювальний сезон, у нас тендери необхідно проводити, починаючи від дитячого харчування, закінчуючи купівлею піщано-соляних сумішей. Це дуже висока відповідальність».
І, зрештою, виголосив заяву. «Я вп`ятнадцяте наголошую, що не може бути мови про якісь загравання з депутатським мандатом з мого боку. Моя відповідальність перед виборцями, перед Черніговом є однозначною. Ніякої не може бути розмови про те, що я можу повернутися до зали Верховної Ради, грати цим питанням, суміщувати посади», - підкреслив новий міський голова.
«Чернігів не вправі розглядатися, як карта серед якихось домовленостей»
Перед відповіддю на запитання В. Савенка про сили, що стали на заваді позбавленню В. Атрошенка мандата, той довго не роздумував. Мовляв, для провладної фракції БПП «Солідарність», яку усе ще народний обранець представляє, склалася невиграшна комбінація. Одночасно з ним депутатські повноваження складають представники опозиції Злата Огнєвіч (йшла за списком «радикалів») та Борис Філатов.
«Ця арифметика, що у Радикальної партії у разі голосування буде плюс один мандат, а у БПП мінус один, - питання, гадаю, нині йде навколо цього, - відкрив журналістам очі парламентарій. - Вочевидь, ідуть ще якісь політичні домовленості. Я сьогодні мав розмову з головою секретаріату Верховної Ради про моє прохання наголосити пану Гройсману, що трьохсоттисячне місто Чернігів не вправі розглядатися, як карта серед якихось домовленостей у парламенті. Я просив також терміново і позачергово поставити цю постанову на голосування і домогтися забезпечити 226 голосів». Щоправда, про методи такого «забезпечення» нічого не сказав або не захотів.
А ось на запитання В. Савенка про ймовірність зв’язку між «провальним» голосуванням у парламенті і успішним для провладного кандидата в обласній раді категорично заявив: ні, це ніяким чином не пов’язано. «Одна з причин – не всі депутати ходять до Верховної Ради, а друга – ось така політична домовленість», - повторив В. Атрошенко.
Він також гарантував, що буде продовжувати «всі ті позитивні напрацювання депутатського корпусу попереднього скликання і міського голови у міжнародних стосунках, які йдуть на користь громади міста Чернігова». «Я сподіваюся, що ми посилимо співпрацю з польським консульством і з Польщею, як країною, яка впровадила «електронне самоврядування», змінила організацію влади», - висловив намір новий мер.
«Кадрові питання повинні бути виважені»
Ще одна «домашня заготовка» спрацювала, коли від В. Атрошенка почали вимагати представити, нарешті, команду, з якою йшов на вибори. «Практика показує, що завчасна презентація працює на «спалення» цих кандидатур при подальшому голосуванні, - лукаво всміхнувся новий мер. – Тому утримаємося від передчасної презентації». Щоправда, таки розкрив принципи відбору своєї команди: професійність, авторитет серед колег.
«Я враховуватиму побажання політичних сил, які приєднаються до конструктивних намірів міського голови оновлювати, розвивати місто, робити його інвестиційно привабливим, а владу – доступною і відкритою для громади. Сподіваюся, конструктив переможе. Політики має бути мінімум на рівні місцевого самоврядування. На першому плані – інтереси громади і розвиток міста», - резюмував В. Атрошенко.
На жаль, не почули від нього «акули пера» і нотки революційної рішучості у ставленні до найбільш одіозних керівників управлінь міської ради та її комунальних підприємств. Мовляв, кілька тижнів йому треба попрацювати, почути контраргументи. «Треба розібратися, не махати шашкою. Кадрові рішення повинні бути виважені і зрозумілі для всіх, - вразив своєю «поміркованістю» В. Атрошенко.

Добавлено: 28-11-2015, 08:20
0
0

Похожие публикации


Наверх