онлайн казино Украины

Олександр Кодола підтримав протест чернігівців проти свавілля енергетичного монополіста

Олександр Кодола підтримав протест чернігівців проти свавілля енергетичного монополістаВ Чернігові 24 листопада розпочалася безстрокова акція протесту місцевих підприємців та громадських активістів проти свавілля компанії «Чернігівобленерго», яка належить російському олігарху Григоришину.
Сьогодні, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, народний депутат Олександр Кодола підтримав протест земляків. З виступу:
«Більше тисячі людей у Чернігові вийшли протестувати проти тиску енергетичного монополіста «Чернігівобленерго» і створення ним неможливих умов для ведення бізнесу в області.
Ситуація, що склалася - є наслідком монополії Обленерго, і породжує такі негативні явища, як штучно створені складнощі по приєднанню до електромереж, перебої з живленням, проблеми авансових платежів тощо. Дійшло до того, що навіть у віддаленому селі за підключення будинку до електромережі з селян вимагають майже двадцять тисяч гривень. Все це - породження монополізму в галузі. Як ви знаєте, усі електромережі в країні належать п’яти олігархам і одній російській кампанії. Зокрема наше чернігівське обленерго належить російському недоолігарху Григоришину.
Акція набуває загальнодержавного масштабу, оскільки вимоги підприємців Чернігівщини стосуються проблем енергопостачання та дій обленерго на всеукраїнському рівні.
Я певен, що складна ситуація в енергетичній галузі через монополізм обленерго існує не лише в Чернігівській області. Це загальнодержавна проблема, вирішення якої вимагає системного підходу.
Я звертаюся до Міністра енергетики України пана Демчишина, необхідно негайно втрутитися в цю ситуацію, щоб знизити соціальну напругу в області і максимально швидко вирішити це питання».
На четвер 26 листопада в приміщенні Верховної Ради України заплановано брифінг народного де Олександра Кодоли та організаторів акції протесту.

Добавлено: 26-11-2015, 09:33
0
0

Похожие публикации


Наверх