онлайн казино Украины

Прокурора Чернігівської області просять розслідувати факт скуповування голосів за Атрошенка

Прокурора Чернігівської області просять розслідувати факт скуповування голосів за АтрошенкаПрокуратуру Чернігівської області просять розпочати розслідування за фактом підкупу виборців на користь кандидата на посаду мера від партії «ББП «Солідарність» Владислава Атрошенка.
Відповідну заяву на ім'я прокурора Чернігівської області Віктора Носенка скерував житель Чернігова Володимир Бабчинський.
Зокрема, Бабчинський повідомив, що 2 листопада на його сторінку в соцмережі ВКонтакті прийшло повідомлення від громадянки, зареєстрованої як Люда Веремієнко. Вона запропонувала знайти 10 осіб, готових проголосувати за Атрошенка.
За це Веремієнко обіцяла заплатити 500 грн до дня повторного голосування (15 листопада) і ще 500 грн після виборів у разі перемоги кандидата від партії влади. Веремієнко також написала, що люди, які погодилися проголосувати за Атрошенка, отримають по 200 грн кожен за умови, що кандидат від «Солідарності» переможе на виборах міського голови. Ще однією обов'язковою умовою для отримання грошей є реєстрація в Чернігові.
У заяві також йдеться, що Веремієнко попросила скласти список людей, готових продати свій голос за Атрошенка, і переслати цей файл на її сторінку в соцмережі ВКонтакте. «Вважаю дії Веремієнко протиправними, незаконними, такими, що порушують виборчі права громадян та містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 160 КК України», - йдеться в документі.
У зв'язку з цим автор заяви зажадав, керуючись ст. 214 Кримінально-процесуального кодексу України, внести ці дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань, почати досудове розслідування та встановити громадянина або громадян, винних у кримінальному правопорушенні.
Нагадаємо, активна фаза підкупу виборців почалася в Чернігові після першого туру виборів, у результаті якого кандидат від партії влади Владислав Атрошенко суттєво відстав від свого основного опонента – кандидата від партії «Наш Край» Олександра Соколова.
До міста завезли «фахівців», які розгорнули масштабну мережу з підкупу. Вони вже відпрацьовували свої технології в Чернігові влітку цього року на 205-му окрузі, коли за голос на користь нардепа від «Солідарності» пропонували 400 грн.
Охочих продати свій голос за кандидата від партії «Солідарність» Атрошенка також активно шукають у соціальній мережі ВКонтакті.
Політологи кажуть, що кандидат Владислав Атрошенко, який заявляє, що йде на вибори з чесними помислами, і водночас масово скуповує голоси, дискредитує не тільки себе, але й політичну силу, яку представляє, - партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність».
ДОВІДКА: У жовтні 2014 року до розділу № 5 Кримінального кодексу України внесено зміни, що підсилюють санкції та збільшують термін покарання за порушення виборчого законодавства. Кримінальна відповідальність загрожує не тільки кандидату, а й громадянам, які продають свій голос за гроші. Згідно з частиною 1 статті 160 Кримінального кодексу, тепер громадянину, який продає свій голос, загрожує штраф до 5,1 тис. грн, виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на такий же строк.

Добавлено: 4-11-2015, 09:57
0
0

Похожие публикации


Наверх