онлайн казино Украины

Європейські спостерігачі ENEMO назвали «Дитинець» найбільш заангажованими в Чернігові

Європейські спостерігачі ENEMO назвали «Дитинець» найбільш заангажованими в ЧерніговіУ місії Європейської мережі організації зі спостереження за виборами ENEMO назвали найбільш заангажованими медіа в Чернігові телеканал і газету «Дитинець», які пов'язують із кандидатом від партії «ББП «Солідарність» Владиславом Атрошенком.
Чернігівські журналісти вже висловлювали обурення з приводу вибіркового підходу до ЗМІ з боку нардепа Атрошенка. Так, нещодавно від його імені було розіслане звернення, у якому Атрошенко вкотре звинуватив свого головного опонента на виборах у нечесних методах. При цьому текст звернення отримали не всі.
«Цікаво, що оригінал цього звернення кандидата до редакційної поштової скриньки «Свободи ФМ» так і не дійшов. Не побачили тексту і в редакції популярного чернігівського сайту з найбільшим інформаційним стажем у регіоні «Високий Вал». Очевидно, у штабі кандидата вважають, що достатньо зробити ставку на телеканал і газету «Дитинець», у яких він озвучує свої «рейтинги переможця». А решта медіа можна просто проігнорувати», - обурилися в редакції «Свобода ФМ».
Нагадаємо, що перед першим туром виборів кандидат від партії влади Атрошенко поширив у деяких ЗМІ неправдиві соцопитування з високими рейтингами. Згідно з фейковим опитуванням, Атрошенко мав перемогти в першому турі, причому нібито з великим відривом від конкурентів.
Недостовірну інформацію транслювали на телеканалі «Дитинець», опублікували в агітаційному листку «Солідарності» і на деяких сайтах, які називають підконтрольними Атрошенку.
Водночас, за підсумками першого туру, згідно з попередніми результатами кандидат від партії «Наш Край» Олександр Соколов випереджає кандидата від партії «Солідарність» приблизно на 10%.
Крім розповсюдження недостовірної інформації та вибіркового підходу до ЗМІ, чернігівські журналісти говорять про тиск із боку Атрошенка. Так, один із журналістів, який не назвав свого імені, побоюючись звільнення, заявив, що висвітлювати виборчу кампанію виборів у Чернігові об'єктивно неможливо:
«Кандидат у мери від партії влади «Солідарність» Атрошенко, якому належить мало не половина міста, тисне на журналістів. Тиск безпрецедентний від самого початку виборної кампанії. Крім погроз звільнення і невиплати зарплати, вже й на фізичну розправу натякають. До «кишенькового» медіаресурсу входить телеканал «Дитинець», газета з такою ж назвою і низка інших друкованих та електронних ЗМІ. Всіх не перераховуватиму, і так відомо, про кого йдеться. На цих майданчиках мало не цілодобово поливають брудом неугодних Атрошенку. Вирішив піти шляхом Геббельса: що страшніша брехня, то легше в неї повірять».

Добавлено: 30-10-2015, 09:29
0
0

Похожие публикации


Наверх