онлайн казино Украины

«ЧЕЗАРА» отримала «негативний» кредитний рейтинг

«ЧЕЗАРА» отримала «негативний» кредитний рейтинг1 жовтня 2015 «Українське кредитно-рейтингове агентство» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу Публічного акціонерного товариства «ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ЗАВОД РАДІОПРИЛАДІВ» на рівні «uaВВВ».
Прогноз рейтингу змінено зі «стабільного» на «негативний», що обумовлено наявністю податкового боргу, а також неврегульованою ситуацією за взаємними зобов'язаннями з одним з кредиторів.
Для оновлення кредитного рейтингу використовувалася фінансова звітність компанії за І півріччя 2015 року, а також внутрішня інформація, надана у ході рейтингового процесу.
ПАТ «ЧЕЗАРА» працює на ринку з 1967 року і орієнтоване на виробництво продукції спеціального призначення для військової та космічної техніки, апаратури зв'язку, промислового устаткування, а також товарів широкого вжитку. Станом на 01.07.2015 р акції ПАТ «ЧЕЗАРА» розподілені між 8,3 тис. акціонерів, основними з яких є Держава в особі ФДМУ (25% статутного фонду), кіпрська компанія Diwald Limited (18,09%), фізична особа Іванов С. Л. (18,42%), а також КУА «ІНВЕСТІУМ» через пайовий венчурний недиверсифікований закритий інвестиційний фонд «ІНВЕСТІУМ» (15,09% акцій).
Основний обсяг доходів ПАТ «ЧЕЗАРА» отримує від реалізації виробничо-технологічної продукції спеціального призначення.
Слід зазначити, що активізація військових дій призвела до збільшення кількості замовлень на послуги компанії з переобладнання військової техніки. У той же час, можливість реалізації за кордон продукції для космічної галузі в аналізованому періоді була обмежена.
За підсумками січня-червня 2015 обсяг валового прибутку ПАТ «ЧЕЗАРА» склав 20,3 млн. грн. (проти 28,3 млн. грн. за підсумками І півріччя 2014 роки); обсяг операційного і чистого прибутку - 9980000. грн. і 8420000. грн. відповідно.
На підсумковий результат діяльності Компанії ключове вплив надавав зростання собівартості при одночасному скороченні доходів від основної діяльності.
Рівень рейтингу підтримується наявністю пакету замовлень і тісних ділових зв'язків з великими вітчизняними та іноземними підприємствами, наявністю власної виробничої бази дозволяє випускати широкий спектр специфічної продукції на низько-конкурентному ринку, а також помірним рівнем боргового навантаження.
Рівень рейтингу обмежується неврегульованою ситуацією за взаємними зобов'язаннями з одним із кредиторів, а також наявністю податкового боргу, що призвело до виникнення податкової застави на майно.
Крім того, тиск на рівень кредитного рейтингу надають висока залежність від основних контрагентів (споживачів послуг і постачальників) і державного регулювання, а також звуження ринку збуту внаслідок введення обмежень на постачання продукції військового та подвійного призначення в РФ.
При цьому агентство зазначає складну економічну ситуацію в країні і продовження військового конфлікту в окремих регіонах, що негативно впливає на потенціал зростання і платоспроможність економічних суб'єктів.
Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Добавлено: 6-10-2015, 10:02
0
0

Похожие публикации


Наверх