онлайн казино Украины

Перемога патріотів: Мурашко не став судити Муравейка

Перемога патріотів: Мурашко не став судити МуравейкаСудовий процес у кримінальній справі проти активіста Цивільного корпусу «Азов» Павла Муравейка, якого звинувачують у нападі на правоохоронців, так і не розпочався.
Підготовче засідання, яке відбулося 23 вересня в Деснянському районному суді Чернігова, завершилося перемогою патріотів – суддя Ігор Мурашко повернув обвинувальний акт прокурору міста.
За годину до його початку перед будівлею Феміди зібралися, аби «висловити протест проти репресій» щодо Павла Муравейка, побратими обвинуваченого – два десятки активістів «Азову», Жіночої волонтерської сотні Самооборони Чернігівщини, Самооборони Майдану, партій УКРОП, ВО «Свобода» та інших організацій. Вони розгорнули транспаранти з написами «Вимагаємо правосуддя», вигукуючи гасло «Свободу - політв’язням!».

Координатор Жіночої волонтерської сотні Самооборони Чернігівщини, голова міської парторганізації УКРОПу Оксана Рубан дала досить критичну оцінку ситуації довкола вказаної кримінальної справи.
«Знищення патріотів – це навіть не помста, це така політика влади, що прибирає тих, хто їй незручний, хто щось не так говорить чи думає, - наголосила вона. - З Адміністрації Президента, це те, що ми знаємо, йде вказівка прибирати активістів-патріотів».
На думку Оксани Рубан, Павла Муравейка, без перебільшення, можна назвати дуже яскравою особистістю, бійцем, що може підняти народ, дати оцінку уряду, тому, що зараз є на фронті, а також волонтером, що займає активну позицію в місті.
«Він боровся проти забудови Кордівки, розібрався у всіх документах і щодо екологічної служби, і щодо дозволів, зайняв позицію захисту цієї території, - нагадала співкоординатор акції. – Разом з однодумцями Павло влаштував там прибирання, провів суботник, поставив лави, показавши, що це не занедбаний ліс, а місце, де можна своїми руками зробити парк. Також він був активний у розмальовуванні парканів у національні кольори, вивішуванні державних прапорів».
Учасники акції висловили упевненість – справу сфабриковано. Як пояснив адвокат Павла Муравейка Максим Овсяннік, його підзахисного намагаються звинуватити у нападі та побитті правоохоронців на чернігівському стадіоні імені Ю. Гагаріна під час футбольного матчу 8 листопада 2014 року.
За версією слідства, експерт та слідчий міліції, які начебто виконували свої службові обов’язки, проводили відеозйомку. Один із фанатів обурився тим, що його знімають, виник словесний конфлікт, котрий переріс у сутичку з міліціонерами.
Вину за злочини, за які «світить» 5-річний строк «відсидки», чернігівські «пінкертони» поклали лише на Павла Муравейка. Законослухняний держслужбовець та волонтер, що неодноразово возив гуманітарні вантажі на «передову», перетворився на грізного хулігана та «ультрас».
«Пізніше Пашу оголосили в розшук, хоча він не ховався, ходив на державну службу, як інспектор Державної екологічної інспекції області, - розповів захисник. – Затримали його майже через півроку, у лютому. Однак суд не знайшов підстав для арешту і залишив мого підзахисного на волі на час слідства, яке два місяці тому, зрештою, закінчилося».
Власне підготовче засідання, на якому були присутні і учасники акції, розпочалося із запізненням і тривало недовго. Прокурор та адвокат просили суд викликати з десяток свідків, а двоє потерпілих подали позови про відшкодування моральної та матеріальної шкоди. Потім суддя оголосив перерву.
Минуло 2 години і він повернувся до зали засідань з ухвалою: повернути обвинувальний акт прокурору міста, як такий, що не відповідає вимогам Кримінально-процесуального кодексу. Позиція служителя Феміди була категоричною – з документа незрозуміло, які саме службові обов’язки виконували міліціонери на стадіоні. Через це неможливо чітко пояснити Павлу Муравейку, у чому його звинувачують. Відтак маємо вже порушення його прав, як обвинуваченого.

Добавлено: 25-09-2015, 09:30
0
0

Похожие публикации


Наверх