онлайн казино Украины

Аваков і Згуладзе попереду реформ в Україні. І в Чернігові

Аваков і Згуладзе попереду реформ в Україні. І в ЧерніговіНу ось і до Чернігова дійшла черга. З презентацією нової поліції до міста завітало найвище керівництво МВС.
В очікуванні начальства, місцеві міліціонери почувалися трохи знервовано, час від часу бігали курити то у кущі, то за будівлю облради.
Нещодавнє повідомлення в ЗМІ про розкриття підготовки замаху на Авакова зобов’язувало вжити підвищених заходів безпеки. І сама презентація організована досить непогано.
На одинадцяту біля облради міністра вже чекала місцева еліта, депутати, так і громадськість, з якої більша частина молодих людей вже мріяла якомога швидше подати конкурсні документи.
Арсен Аваков прибув з натхненницею реформи Екою Згуладзе, у супроводі Романа Пицьківа у новій фірмовій поліцейській кепі. Звичайно ж - при новій посаді, вже заступника шефа поліції Києва. Ще нещодавно екс-комбат "Чернігова" був заступником начальника обласного УМВС.
Сам же начальник обласного МВС Едуард Альохін виглядав засмучено-розгубленим, адже приїзд найвищого керівництва подія особлива та неординарна.
Таке саме відчуття розгубленості та відсутності впевненості в завтрашньому дні відчувалось і в більшої частини працівників міліції.
Чималій їх частині вже не знайдеться місця в нових правоохоронних органах. Адже всі розуміють, перетворення міліції на поліцію безумовно єдиний механізм похованням негативної складової в існуючій системі, не має інших шляхів ліквідації корупційних схем, в яких задіяна міліція.
Колись один працівник «органів», розповідав, що йдучи працювати інспектором, не планував жодних поборів, але вище керівництво змушувало його організовувати роботу з планами хабарів та передачі доходів наверх.
Тому страх втратити роботу, посаду і бути звільненим, змушував підпорядковуватись незаконними наказам, адже інші колеги працювали за такою самою схемою та існувала кругова порука.
Але сьогодні, як би не було, даний старт, попереду очікування позитивних змін і висока відповідальність, покладена на учасників процесу.
Вітальну промову Арсен Аваков розпочав українською мовою, звернувши увагу на тому, що будь-які зусилля з реформування органів внутрішніх справ, будь-які прагнення нових чесних та порядних молодих поліцейських будуть марними без власне підтримки та допомоги самої місцевої громади, звичайних українців.
На першому етапі в Чернігові заплановано відібрати 200 патрульних поліцейських. Також не за горами відбір і в нову дорожню поліцію для патрулювання траси Київ-Чернігів.
Ека Згуладзе була дуже рада, що склалась нагода відвідати Чернігів, адже через зайнятість це не вдавалось зробити раніше, хоча її і запрошували, зокрема на чернігівський велопробіг.
Сама реформа передбачає кілька етапів та відборів. В тому числі попереду ще конкурс для викладацького складу.
Присутні молоді київські поліцейські розповіли, що конкурсний відбір і сама підготовка потребувала зусиль, але вони пишаються своєю службою.
Тож в Чернігові прийом заяв до нової поліції розпочато і триватиме він до 5 жовтня.
Можна по-різному ставитись до Авакова, але започатковане ним та Згуладзе створення нової поліції, це єдина гучна та суспільнозначима реформа, яка розпочата від Революції Гідності.
Всім іншим реформам в економіці, прокуратурі, судах, армії, службах, та самій владі постійно щось заважає, "як поганому танцюристу ".
Це щось - це відсутність самого прагнення змін, подолання спротиву системи, частиною якої влада є, тож вибудова нової паралельної правоохоронної структури є ефективним єдиним можливим механізмом змін.

Добавлено: 14-09-2015, 09:50
0
0

Похожие публикации


Наверх