онлайн казино Украины

Перший пам'ятник на Валу в Чернігові

Перший пам'ятник на Валу в ЧерніговіВал - одне з улюблених місць відпочинку всіх чернігівців. Тут є багато всього цікавого. Є навіть дуже « мімішное » місце . Його знають напевно всі . Це те місце , де можна погодувати білок ! Ці маленькі , милі пухнасті крисоподобние жовтня бігають , звичайно , по всій території Валу , але де їх точно можна знайти , так це біля пам'ятника Олександру Сергійовичу Пушкіну . Там у білок навіть годівниця спеціальна є. Але тварини живуть там дуже давно , а от пам'ятник з'явився тільки в 1900 році.

Відомо , що Пушкін бував у Чернігові мінімум два рази : у травні 1820 і в 1824 році. У той час він ще не був знаменитістю. Обидва рази поет зупинявся у готелі « Царгород » , яка розташовувалася на вулиці Шосейній (нині проспект Миру). До наших днів вона не дожила , зараз на її місці знаходиться будівля, в якій розташований магазин «Янтар ».

По вихідних днях у парку часто виступають музичні колективи міста, які приносять музичні інструменти і виступають на радість городянам. Але це роблять здебільш у літній період. Зате в будь-який час року можна зустріти, біля пам'ятника, вуличних музикантів які хочуть народ подивитися та себе показати. До речі, кожен мешканець який любить музику може придбати музичні інструменти, за для того щоб потім радувати мешканців на головному місці відпочинку Чернігівців.

Сама ж ідея спорудження пам'ятника з'явилася в 1899 році. У той час у нашому місті проходили урочистості, присвячені 100 -річчю з дня народження О.С.Пушкіна. Кошти на пам'ятник збирали всім містом . Тодішній губернатор організував платний літературний вечір , на якому зібрали 1001 рубль. Проект пам'ятника намалював чернігівський художник Григорій Коваленко. Бюст відлили в майстерні художньої бронзи Берто в Петербурзі. Проект пам'ятника стверджував Микола II. І ось 25 вересня 1900 на губернської площі , яка перебувала на Валу , урочисто відкрили пам'ятник Олександру Пушкіну . Тоді це був перший пам'ятник в цьому місці , а зараз він найстаріший . Висота його складає 1,5 метра.

Встановлений він на гранітному п'єдесталі заввишки 2,8 метра. Так що таким ось чином в Чернігові з'явився пам'ятник Олександру Пушкіну і найперший пам'ятник на Валу .

Добавлено: 11-03-2014, 14:17
0
0

Похожие публикации


Наверх