онлайн казино Украины

«Наслідки» вигулювання собак на туристичних доріжках.

«Наслідки» вигулювання собак на туристичних доріжках.17 грудня о 12.00 в приміщенні Колегіуму(на Валу)відбудеться прес-конференція про вигул собак в історичній частині міста — на Валу.
Чернігів — одне з найдавніших міст України.
Щороку тисячі туристів відвідують наше місто, щоб ознайомитися із шедеврами архітектури стародавнього Дитинця.
Розглядається питання про включення давньоруських споруд міста до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Відповідно, у 2012 році обговорювалися заходи щодо підготовки об’єктів для огляду їх міжнародними експертами ЮНЕСКО (до речі, у практиці роботи експертів є ознайомлення з пам’ятками та благоустроєм території без повідомлення про їх приїзд).
На жаль, не завжди бачимо територію Дитинця доглянутою. Ще раніше адміністрація Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» наголошувала на питаннях ремонту дерев’яних сходів, ліхтарів, заборони вїзду на територію Валу, нічного освітлення.
Ще одна з проблем — це вигул домашніх тварин в історичній частині міста. Особливо, вона проявляється взимку, коли бачимо «наслідки» вигулювання собак на туристичних доріжках.
Хоча, відповідно до «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова» в місцях масового відпочинку людей забороняється вигул тварин. Згадане рішення прийняте депутатами міської ради 31 серпня 2006 року (внесені зміни 29 липня 2011 року). У правилах благоустрою також передбачено, що «на території зелених насаджень забороняється: випускати та вигулювати тварин у не відведених для цього місцях…», «Громадяни - власники тварин зобов’язані: вигулювати тварин тільки на повідку та в наморднику, крім декоративних порід, уникати при цьому місць масового скупчення людей, особливо дітей».
Таким чином, вигулювати собак в історичному центрі міста, місці перебування туристів — на Валу заборонено. Адміністрація та працівники Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» 14 грудня 2012 року розпочали відповідну роз’яснювальну акцію із власниками тварин.

Добавлено: 17-12-2012, 10:56
0
0

Похожие публикации


Наверх