онлайн казино Украины

Чернігівців ознайомили з їх правами

Чернігівців ознайомили з їх правамиБільше 1000 школярів та жителів міста відвідали мандрівну експозицію «Кожне має право знати свої права».

Наступним пунктом призначення виставки є м. Кіровоград.

На гостей виставки чекала маса позитивних вражень та різноманітних заходів.

Повідомляє пресс - служба МАРТ.

Організатори проводили і Живу бібліотеку і тренінги навчання за системою «Фрі ту чуз». Кожен відвідувач залишав свої відгуки на папері, щоб такими чином виразити свою вдячність.

Окрему подяку хотілось би виголосити бібліотеці Короленко, яка гостинно приймала відвідувачів і сприяла всім заходам. Приємним став той факт, що в вихідний день, саме для виставки – бібліотека працювала.

Кожна наступна екскурсія відрізнялась від попередньої . Гіди з 11 колегіуму ніколи не повторювались в своїх цікавих фактах, вони росли і розвивались разом з виставкою, досконально проводячи її. Не можна придумати кращого екскурсовода для учнів ніж їх однолітки, бо тільки відомою їм мовою, можна доступно і легко пояснити про права людини.

Екскурсія захоплювала не тільки дітей, вчителі теж слухали і опісля частенько цікавились літературою, яка була представлена на двох стендах. Тут можна було знайти багаторічні напрацювання та моніторинги правозахисників з усього світу, практичні поради юристів та психологів , методичні та відео видання.

Сколихнула звичний стан екскурсій жива бібліотека, на якій можна було наживо поспілкуватись з футболістом, журналістом, слов’янознавцем , буддистом та міліціонером. Такий формат спілкування дозволив зняти ярлики сприйнята та відкрито поспілкуватись з книгами, задавати щирі питання та отримувати щирі відповіді.

Тренінги за системою «Фрі ту чуз» під час виставки набули шаленої популярності, ця система полягає в демонстрації відео в якому люди виражають полярні погляди стосовно певної ситуації і вкінці задається контр-запитання. Скільки діалогів і нових думок викликали тренінги, було цікаво спостерігати за вже дорослими працівниками ЦССДСМ, які дискутували з школярами на рівні.

Завершувала виставка свій Чернігівський тур в Колегіумі № 11, де кожен учень проходячи повз стенди зупинявся біля тих, які були найцікавішими саме для нього. Організатори вдячні всім учасникам та небайдужим, хто долучався до такої знакової події.

Нагадуємо, що виставка проходитиме ще в Кіровограді, Львові, Херсоні, Сімферополі та Черкасах. Чекатимемо нових зустрічей та вражень.

Добавлено: 17-09-2012, 10:27
0
0

Похожие публикации


Наверх